DSM Resins & Functional Materials toont marktleidende, duurzame harsen voor decoratieve verven en coatings


Koninklijke DSM presenteert tijdens de European Coatings Show (ECS), innovatieve, duurzame coatingharsen voor de decoratieve verven- en coatingsmarkt. De beurs vind 19 tot en met 21 maart plaats in Neurenberg, Duitsland.

Duurzame oplossingen voor de coatingindustrie

DSM is trots op de duurzame oplossingen voor de coatingindustrie. Hiermee neemt het bedrijf haar verantwoordelijkheid voor deze zaak serieus en daarom werken ze samen met klanten en andere spelers in de waardeketen. Samen ontwikkelen en implementeren ze oplossingen die de maatschappij ten goede komen. Duurzaam zijn betekent het veiligstellen van gezond leven, door het verminderen van gevaarlijke stoffen en VOC’s die vrijkomen in het milieu. Daarnaast het bestrijden van de klimaatverandering door energieverbruik en koolstofemissies te beperken. Het creëren van circulaire oplossingen, door gebruik te maken van hernieuwbare grondstoffen en ontwerpen voor recycleerbaarheid draagt ook bij tot de duurzaamheid. DSM presenteert deze oplossingen op de European Coatings Show.

Portfolio van harsen voor decoratieve verven en coatings

Voortbouwend op zijn organisatorische ambities om ‘een beter leven te creëren voor iedereen’, zet het portfolio van harsen voor decoratieve verven en coatings van DSM de norm voor duurzaamheid en lagere milieu-impact. Of het nu wordt gebruikt voor het coaten van keukens, muren, stoelen en tafels in een huis of op kantoor, of tuinmeubelen en kindermeubels, DSM’s harsen stellen hogere prestatienormen mogelijk op het gebied van degelijkheid, esthetische kwaliteiten en algehele milieu-impact.

In overeenstemming met het streven van DSM naar gezonder leven, de strijd tegen klimaatverandering en het creëren van circulaire oplossingen, zijn spotlight-producten gebaseerd op biologische grondstoffen, bevatten ze geen zorgwekkende stoffen en dragen ze bij tot een nul-VOS-uitstoot. Tijdens de beurs presenteer DSM de nieuwste toevoegingen aan hun Decovery®-portfolio.

Decovery®; een familie van milieuvriendelijke coatingsharsoplossingen

Decovery® is een familie van milieuvriendelijke coatingsharsoplossingen met één verschil: het is plantaardig. Onze nieuwe innovatie binnen de Decovery®-portfolio vermindert de milieu-impact en stelt nieuwe normen voor het beschermen van de natuurlijke schoonheid van materialen – en dit maakt zelfmattende formuleringen mogelijk. Dit verhoogt de lat van de totale prestaties. Een tweede nieuwe toevoeging aan de Decovery®-familie is een duurzame en veelzijdige acrylhars. Dit opent nieuwe coating mogelijkheden dankzij de zeer hoge weerstand tegen water en vocht in combinatie met uitstekende elastische eigenschappen en minimale wateropname.

Bezoek DSM Resins & Functional Materials op de European Coatings Show op stand 430 in hal 4A en leer meer over de duurzame doelstellingen van DMS en het Decovery®-portfolio.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.