nsd tupH oppervlaktebehandeling – een alternatief voor roestvrij staal


NORD DRIVESYSTEMS ontwikkelde de anti-corrosiebehandeling nsd tupH (Sealed Surface Conversion System). Het systeem voldoet aan de eisen van moeilijke omgevingsomstandigheden en applicaties met hoge hygiënestandaarden. Een innovatieve oppervlaktebehandeling maakt de aluminium aandrijvingen zeer robuust en duurzaam.

Anticorrosieve behandeling voor aandrijeenheden

De oppervlaktebehandeling van nsd tupH van NORD DRIVESYSTEMS is een uitstekende anticorrosieve behandeling voor tandwielkasten, motoren, frequentieomvormers en motorstarters in een gegoten aluminium behuizing voor washdown applicaties. Door dit speciale procedé toe te passen, wordt het oppervlak corrosiebestendig en harder gemaakt. Hierdoor gedraagt het behandelde aluminium zich als roestvrij staal met betrekking tot corrosiebescherming. Het is evenwel geen coating, maar een oppervlaktebehandeling die een beschermende laag creëert die zich permanent hecht aan het substraatmateriaal. In tegenstelling tot verf of coating kan het nier losraken of afbladderen. Eventuele schade blijft lokaal en zal zich niet verder uitbreiden. Het oppervlak is gemakkelijk te reinigen en is grotendeels bestand tegen zuren en logen. Het is zelfs mogelijk om hogedrukreiniging toe te passen, ook diverse agressieve media hebben geen invloed op de behandeling.

Beschikbaar voor alle aluminium componenten van NORD

nsd tupH aandrijfeenheden zijn een robuust en duurzaam alternatief voor gecoate reductiemotoren of roestvrij stalen uitvoeringen. In tegenstelling tot roestvrijstalen aandrijvingen, die slechts door enkele fabrikanten aangeboden worden en bovendien in slechts enkele varianten beschikbaar zijn, is de nsd tupH oppervlaktebehandeling beschikbaar voor quasi alle aluminium componenten van NORD. Bij de nsd tupH aluminium aandrijvingen zijn alle DIN- en standaardcomponenten, inclusief de aandrijfassen, gemaakt van roestvrij staal. De ventilatorloze, soepele motoren verspreiden geen bacteriën en werken geruisloos. Ze zijn beschikbaar als synchrone en asynchrone motoren en voldoen aan de efficiëntieklassen IE2 en IE3 (asynchrone motoren) en IE4 (synchrone motoren).

Bestand tegen reinigingsmiddelen in de voedingsmiddelenindustrie

NORD-aandrijvingen met nsd tupH voldoen aan FDA Title 21 CFR 175.300 en zijn zo geschikt voor toepassing in de voedingsindustrie. Ze zijn met succes getest volgens ASTM D714 (blaarvorming, ASTM D610-08 (corrosie), ASTM D1654-08 volgens DIN EN ISO 2409 (krassen), ASTM B117-09 volgens DIN EN ISO 9227 (zoutsproeitest) en ASTM D3170 (gravelometer). Bovendien is hun weerstand tegen de reinigingsmiddelen die in de voedingsmiddelenindustrie gebruikt worden, bevestigd na onderzoek.

De oppervlaktebehandeling nsd tupH is een pro voor alle aandrijvingen die onder extreme omgevingsomstandigheden ingzet worden en voor hygiënisch gevoelige toepassingen. Dit omvat de dranken- en voedingsmiddelenindustrie, waterbehandelings- en rioolwaterzuiveringsinstallaties evenals offshore- en onshore-toepassingen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.