Focus HEVAMI tijdens TechniShow op plaatbewerking!


Op de komende TechniShow in Utrecht zal HEVAMI met name de focus leggen op de plaatbewerking. U vindt HEVAMI dan ook zoals vanouds in hal 7 stand C.098 waar u alle toeleveranciers vindt op het gebied van plaatbewerking.

Zo zullen wij ook dit jaar diverse ontbraammachines demonstreren voor het ontbramen of afronden van snijdelen.  Van het fabrikaat Löwer zullen wij een 4TD DiscMaster en een SwingGrinder demonstreren. Beide machines worden reeds door vele bedrijven ingezet voor het ontbramen van veelal lasersnij-, watersnij- en stansdelen. Voor een vergelijkbare toepassing maar uitgevoerd met een andere technologie en andere finishing tonen wij ook de DM1100C ontbraammachine van NS Maquinas. Kenmerkend voor zowel de ontbraammachines van Löwer als voor NS Maquinas is dat ze beide geschikt zijn voor het bewerken van zéér kleine als grote plaatdelen.

Langbandschuurmachines

Zoals velen reeds van ons gewend zijn zullen wij ook weer uitgebreid aandacht besteden aan de langbandschuurmachines van Kuhlmeyer. Dit jaar tonen wij een tweetal langbandschuurmachines welke beide ideaal zijn om lasnaden te verwijderen of een finishing aan te brengen. Zo zullen wij de ZBS machine met handling tonen. Deze machine staat bekend als de grote allrounder en is hiermee ook de meest verkochte langbandschuurmachine. Daarnaast tonen we de compacte langbandschuurmachine type EBSC. Niet alleen de compacte vorm maar ook de flexibiliteit van de machine en de prijsstelling maken deze machine interessant voor een brede doelgroep. Deze machine tevens optioneel verkrijgbaar met een ontbraamtool waardoor plaatdelen éénvoudig kunnen worden ontbraamd en voorzien van een afronding. Doordat bij beide machines de schuurbanden meer dan 90 graden kunnen kantelen zijn beide ook perfect om 3-dimensionale producten te bewerken.

Richtmachine

Verder zullen wij dit jaar ook een richtmachine van het fabricaat Kohler type 400/18 demonstreren. Vanwege de toenemende kwaliteitsvraag in de markt zien wij ook de vraag naar het richten van snijdelen toenemen. Steeds meer bedrijven stellen vast dat het richten middels een precisie richtmachine niet alleen het maar gewoon recht maken van een plaat is. Middels het richten worden de aanwezige spanningen in het materiaal in evenwicht gebracht en sterk gereduceerd. Zo kan een plaat in eerste instantie als probleemloos  gezien worden omdat hij bij aanlevering recht is. Door het snijden (autogeen-, plasma-, lasersnijden) of ponsen kunnen de als het ware ingevroren spanningen vrijkomen waardoor het materiaal zich sterk zal vervormen. Deze vervorming zorgt tijdens het snijden en ponsen al direct voor grote nadelen maar heeft ook gevolgen voor eventuele vervolgprocessen. Zo laten gerichte plaatdelen zich nadien ook veel makkelijker kanten en lassen, zodat hier grote tijdsbesparingen te realiseren zijn.

Omdat veel plaatbewerkers ook buisprofielen verwerken zullen wij ook de ML100 buizenschuurmachine van NS Maquinas demonstreren. Deze buizenschuurmachine is geschikt voor de bewerking van zowel rechte als gebogen buizen van rond 10 tot 114 mm. Deze vrijeband schuurmachine wordt door veel van onze klanten ingezet voor de bewerking van o.a. trapleuningen, meubels en bullbars. De door ons gedemonstreerde machine is voorzien van sensors waardoor rechte buizen volledig automatisch bewerkt kunnen worden.

Vanzelfsprekend kunt u bij ons tijdens de beurs ook terecht voor informatie omtrent de overige machines welke HEVAMI in het programma heeft  zoals bijvoorbeeld: werpstraalmachines, straalkasten, trommelontbraammachines, polijstmachines, afschuinmachines en vele andere machines op het gebied van de mechanische oppervlaktetechniek.

Graag tot ziens in hal 7, stand C.098. De koffie staat klaar!

HEVAMI oppervlaktetechniek

www.hevami.nl

Tel: +31(0)413-376602

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.