PRB optimaliseert het ordervoorbereidingsproces met behulp van zwaartekrachtrollenbanen van Interroll


Om de groei van het bedrijf in goede banen te leiden heeft de PRB groep een nieuw magazijn gebouwd. De specialist in coatings en kleefstoffen voor gebouwen en tevens de grootste Franse producent van gevelcoatings heeft zich gevestigd op de locatie La Mothe-Achard. Het nieuwe magazijn wordt gebruikt voor de opslag en verzending van hun producten per truck. Interroll heeft deze uitbreiding ondersteund met oplossingen voor de optimalisatie van de opslag en ordervoorbereiding.

De gebouwen van PRB staan op een terrein van 35 hectare. Ze beslaan een oppervlakte van 90.000 vierkante meter. Zo’n 70.000 vierkante meter hiervan betreft opslagruimte. De grootste onafhankelijke Franse fabrikant van gevelbekledingen wilde deze locatie optimaliseren om het ordervoorbereidingsproces veilig, soepel en snel te laten verlopen. Interroll had al een aantal succesvolle projecten uitgevoerd. Vandaar dat zij wederom werden benaderd om het systeem zo efficiënt mogelijk te maken.

Dynamische opslag om hoge productrotatie te managen

PRB produceert jaarlijks 600.000 ton coatings, kleefstoffen, tegelvoegmaterialen, verf, enz. Dit maakte het van belang dat de opslagruimte werd gerationaliseerd om te voorkomen dat er grote, dure magazijnen moesten worden bijgebouwd. Dit is waar het dynamische zwaartekracht flow rack systeem in beeld kwam. Dit systeem zorgt voor first in, first out management, hoge rotatie en veiligheid van de operator. Door deze dichte-opslag oplossing kon PRB 40 procent vloeroppervlak besparen. Bovendien zorgt de in de oplossing ingebouwde technologie voor een verhoogde veiligheid bij het hanteren van pallets tot 700 kg. Dit dankzij de magnetische snelheidsregelaars. Deze regelen de snelheid tot 0,3 meter per seconde. De snelheidsregelaars op de Time Plus veiligheidsseparator zorgen ervoor dat operators in alle veiligheid kunnen doorwerken.

Optimale voorbereiding van gemengde pallets

Niet alle klantenorders zijn geschikt voor complete pallets. Vaak moet, om de juiste order te kunnen uitvoeren, een pallet worden opgebouwd door van meerdere pallets producten te verzamelen. Dit pallet picking management is zeer efficiënt gemaakt door voor zware ladingen zwaartekracht doorrolstellingen op de vloer te installeren.

Dynamische palletdoorrolstellingen worden direct op de vloer geïnstalleerd en vereisen twee keer zoveel ruimte. Tijdens het gebruik hebben de ordervoorbereiders de lijnen op optimale hoogte geplaatst voor handmatig order verzamelen. Zodra een pallet leeg is en wordt gelost, beweegt de volgende door de zwaartekracht naar het begin van de transportband. Hierdoor heeft de operator altijd voldoende voorraad om orders voor te bereiden. Bovendien kunnen zo de handlingteams de lege pallet vervangen door een volle pallet aan het begin van de pallet doorrolstelling. Dit betekent geen onderbrekingen meer tijdens de ordervoorbereiding, geen tijdverspilling meer bij het verplaatsen van de goederen en minder kans op ongelukken, omdat de operators zich niet meer in dezelfde lanen bevinden als de handlingapparatuur.

Resultaten die voldoen aan de verwachtingen

Met 3.150 palletplaatsen en 106 dual palletdoorrolstellingen voor ordervoorbereiding verzendt PRB nu wekelijks 12.000 pallets. Het voorraadbeheer is zeer accuraat, eenvoudig en efficiënt. PRB is volledig tevreden met de installatie, die geen onderhoud of – cruciaal – energie vereist, anders dan de zwaartekracht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.