Satijnglanzend oppervlak door natstralen met glasparels


HESF HeginEcoSatinFinish (natstralen met glasparels)

Het resultaat is een satijnglanzend glad oppervlak met een lage ruwheid (Ra waarde), waar veel minder vuil aanhecht.

Het is een proces waarbij het milieu wordt gespaard (geen stof, minder afval, minder inzet van beitsbaden). Vandaar HESF HeginEcoSatinFinish.

Bij deze methode wordt er gestraald met een mengsel van water en glasparels. De onderdelen worden na het stralen gespoeld, eventueel ultrasoon gereinigd en hierna gedroogd.

Het voordeel van deze manier van stralen t.o.v. normaal stralen is de zeer geringe impact, waardoor een zeer glad oppervlak ontstaat. Natstralen wordt toegepast op RVS. Dit proces kan gebruikt worden om een gladde finish aan te brengen, maar kan ook lasverkleuringen verwijderen. In een aantal gevallen zal bij het toepassen van het HeginEcoSatinFinish proces op RVS stralen beitsen/ passiveren achterwege kunnen blijven. Wij kunnen de producten met behulp van onze apparatuur controleren op de passiviteit. De passiviteit van het RVS wordt veelal beïnvloed door de eerder gegeven mechanische bewerkingen en lasbewerkingen, waarbij vreemd materiaal wordt ingebracht of structuurveranderingen ontstaan.

Uiteraard blijft het mogelijk om de straalfinish te combineren met beitsen/passiveren/electrolytisch polijsten.

Wij kunnen het proces ook inzetten op Aluminium en dan, eventueel in combinatie met chemisch glanzen, een prachtige satijnfinish creëren. En dit alles zonder langdurig beitsen (dus minder impact op maatvoering).

Graag zullen we HESF ook op uw producten inzetten. Desgewenst kunnen we proefproducten voor u behandelen.

Hegin MetalFinishing kan deze techniek inzetten op onderdelen met een maximale lengte van 700 mm.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.