70% minder afval én een betrouwbare & constante coatingkwaliteit, zijn de duurzame noviteiten bij WSB Finishing Equipment.


‘Betere coatingkwaliteit met minder materiaal – hoe kan dat?’ Het ís mogelijk met de nieuwe WAGNER dubbelmembraanpomp Topfinish DD10 . Deze nieuwste pneumatische pomptechnologie, voor manuele- en automatische luchtverstuivende applicatie is inzetbaar voor oa. het beitsen van houten meubelen, voor het coaten van metalen onderdelen en om chroomverf op kunststof onderdelen aan te brengen. Een doorslaggevend voordeel is de pulsatievrije materiaaluitstroom, waardoor een materiaaldrukregelaar niet meer nodig is. Naast dat de materiaaldrukregelaar tot hogere aankoopkosten leidt, zorgt een deze ook voor extra afval, spoelmiddelverbruik en onderhoudskosten. Oftewel: Met de Topfinish DD10 van WAGNER bespaart u tot wel 70% aan afval, waarmee u zowel geld als het milieu spaart.
Een andere belangrijke innovatie is de WAGNER elektronische 2K apparatuur, met het ‘Adjustable Injection System’ [AIS]. Hierbij worden bij wisselde vloeistofafnames en bij het werken met bijv. twee spuitpistolen of recepten met verschillende mengverhoudingen, de doseerkleppen automatisch bijgestuurd. Deze techniek zorgt voor een optimale mengverhouding, met een betrouwbare & constante coatingkwaliteit.
Meer informatie in de video: https://www.youtube.com/watch?v=bkq9URtt3ew

30% Energiebesparing is te realiseren indien u in uw spuiterij overstapt naar de Walther Pilot liften met deksels en roerwerken zodat uw lakcomponent in grootverpakking op een zeer efficiënte manier homogeen gehouden wordt tijdens uw productie. Met elektrisch aangedreven roerwerken is een behoorlijke energie besparing mogelijk; deze draaien namelijk altijd met een constant toerental en vermogen of het vat nu vol of leeg is.

Naast deze bovenstaande benoemde innovaties presenteert WSB tijdens de beurs ook de machines van Reinhardt-Technik. De hoogwaardige installaties zijn vooral gericht op het verwerken van kit- en lijmsoorten voor de glas- en gevelindustrie alsook op vloerdichtingen bij benzinestations en de productie van teakdekken voor schepen.

Vrijwel alle installaties worden volgens klantspecificaties gebouwd en worden dan ook nauwkeurig afgestemd op uw persoonlijke duurzame productieomgeving.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.