Teledyne FLIR VS290 serie


Teledyne FLIR breidt de VS290 serie thermische en visuele videoscopen uit met twee aanvullende
kits en camerasonde accessoires

De VS290-21 Thermal Videoscope Kit voor thermische en visuele videoscopen biedt professionals in de
bouw, werktuigbouw en elektrotechniek mogelijkheden voor infrarood inspectie op moeilijk bereikbare
plaatsen.

Teledyne FLIR introduceert twee uitbreidingen van de serie industriële VS290 kits voor thermische en visuele videoscopen: de VS290-33 MSX kit voor thermische en visuele videoscopen en de VS29-21 kit voor thermische en visuele videoscopen. De VS290-33 is uitgerust met een afgeronde, dubbele thermischzichtbare camerasonde voor extra flexibiliteit bij het inspecteren van ondergrondse elektriciteitsdistributiekluizen en andere hoogspanning-scenario’s, waarvoor een CAT IV classificatie vereist is. De VS290-21 biedt thermal-only bouwkundige, mechanische en elektrische inspectiemogelijkheden voor moeilijk bereikbare omgevingen, variërend van kruipruimtes tot binnenmotoren voor bouw- en onderhoudsprofessionals.

Samen met de nieuwe VS290 videoscope kits, levert Teledyne FLIR de VSC-IR33 en VSC-IR21 sondebevestigingen als accessoires voor bestaande VS290 klanten die al in het bezit zijn van de VS290 kit met de originele VSC-IR32 sonde met rechthoekige punt. De afgeronde VSC-IR33 dubbele thermisch-zichtbare sonde is slechts 19 mm in diameter, waardoor hij goed past in krappe ruimtes en gaten zonder dat dit ten koste gaat van de zijdelingse zichtbaarheid. De sonde bevat zowel een 160 × 120 warmtecamera als een twee-megapixel beeldcamera, samen met een heldere LED werkverlichting voor MSX beelden in zowel lichte als donkere ruimtes. FLIR’s eigen MSX (Multispectral Dynamic Imaging) on-camera software filtert belangrijke details uit het zichtbare beeld en plaatst deze op het thermische beeld, waardoor perspectief en cruciale contextuele aanwijzingen worden aangedragen en gebruikers potentiële problemen zorgvuldig en veilig kunnen beoordelen.

De VSC-IR21 sonde heeft vergelijkbare specificaties in een thermische behuizing die slank genoeg is om moeilijk bereikbare plaatsen te kunnen bereiken en potentiële problemen sneller dan ooit weet op te sporen. De sonde heeft dezelfde resolutie van 160 × 120 als de VSC-IR32/33, maar dan met een voorwaarts gerichte camera die ontworpen is om gebruikers in muren, machines en andere krappe ruimtes te laten kijken.

Verbeterde analyse en rapportage

De VS290 videoscope kits zijn compatibel met de FLIR Thermal Studio Suite software voor het snel genereren van rapporten, post-processing en analyse. Gebruikers kunnen met deze software problemen documenteren en de daarbij horende voor-en-na beelden toevoegen om aan te tonen dat het probleem is opgelost. In totaal kunnen gebruikers zo tot 80.000 radiometrische JPEG beelden opslaan via het 16 GB interne geheugen en deze vervolgens naar een pc uploaden met een USB-C kabel.

Op de basisunits kunnen operators live videobeelden en vaste beelden bekijken via het 3,5 inch kleurendisplay. Het display biedt de mogelijkheid om isotherme kleuralarmen toe te voegen om snel potentiële problemen in real-time te kunnen identificeren over een temperatuurbereik van -10 tot 400 graden Celsius (14 tot 752 graden Fahrenheit).

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.