Axalta uitgeroepen tot Wereldwijd Bedrijf van het Jaar voor Bedrijfswagenlakken 2021 door Frost & Sullivan


De best-practice prijs benadrukt Axalta’s innovatie en duurzame coatings die voldoen aan de veranderende behoeften van OEM’s (Original Equipment Manufacturer)

Axalta (NYSE: AXTA), een toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeibare en poedercoatings, is onlangs door Frost & Sullivan uitgeroepen tot Wereldwijd Bedrijf van het Jaar voor Bedrijfswagenlakken 2021 (Global Commercial Vehicle Coatings Company of the Year 2021). De jaarlijkse best-practice prijs erkent Axalta voor het ontwikkelen van innovatieve lakken die inspelen op de veranderende behoeften van OEM’s (Original Equipment Manufacturer) op het gebied van lichtere voertuigen en exterieur onderdelen. De prijs erkent Axalta ook voor zijn leiderschap in innovatie en de commercialisering van zeer efficiënte lakoplossingen.

“We streven er altijd naar om diepere relaties met onze klanten op te bouwen. Dat doen we door goed te luisteren naar wat hun behoeften zijn, hun business goed te begrijpen en producten en diensten van wereldklasse te leveren die helpen bij hun doelstellingen, vooral als het gaat om kosten, kwaliteit, duurzaamheid en cyclustijden”, zegt Joseph Wood, Vice President, Global Commercial Vehicle Coatings bij Axalta. “Het is een hele eer om erkend te worden voor onze innovatie, uitmuntende producten en klantgerichtheid.”

Frost & Sullivan benadrukte in zijn analyse de lakoplossingen Imron® en Rival® van Axalta. Zij besparen tijd en energie, en verbeteren de productiviteit door het aantal stappen in het applicatieproces te verminderen. De nieuwe basislakproducten zijn uniek omdat ze direct op kunststof ondergronden kunnen worden aangebracht zonder een hechtingspromoter. Zo wordt de opbouw van de lak van de traditionele drie stappen naar twee stappen teruggebracht.

De Imron Elite ColorPlus-basislak is een eersteklas basislaksysteem dat speciaal is ontworpen voor recreatieve voertuigen die veelal een nieuw en gecompliceerd lakschema hebben. ColorPlus gebruikt 30% minder materiaal en verkort de cyclustijd met 30% terwijl het toch voor een superieure aflak zorgt. Imron 2K High Durability Clearcoat, in september 2020 in Europa op de markt gebracht, onderscheidt zich van concurrenten in de regio. De blanke lak is zodanig ontwikkeld dat het voldoet aan de strenge eisen voor vluchtige organische stoffen (VOS) die in Europese landen gelden, met behoud van duurzaamheid en glans na meerdere wascyclussen.

De Rival DTM Topcoat RV901 en RV902 zijn lakken die direct op metaal (Direct-to-metal, DTM) gemakkelijk aan te brengen zijn. Ze verlagen de totale lakkosten en leveren een goede prestatie in niet-corrosieve tot licht corrosieve omgevingen. Klanten waarderen de mogelijkheid om het product met behulp van conventionele verharders in één stap aan te brengen waardoor het niet nodig is om een extra voorraad van nieuwe verharders in te slaan.

Frost & Sullivan reikt ieder jaar een prijs voor Company of the Year uit aan de organisatie die duidelijk uitblinkt op het gebied van groeistrategie en implementatie binnen het eigen vakgebied. De prijs honoreert product- en technologie-innovatie in hoge mate en het leiderschap in klantenwaarde en marktpenetratie dat daaruit voortvloeit.

De Best Practices prijzen van Frost & Sullivan zijn ter erkenning van bedrijven in verschillende regionale en wereldwijde markten die kunnen aantonen dat zij uitstekende resultaten boeken en superieure prestaties neerzetten op het gebied van leiderschap, technologische innovatie, klantenservice en strategische productontwikkeling. Sectoranalisten vergelijken marktspelers en meten hun prestaties via diepgaande interviews, analyses en uitgebreid secundair onderzoek om de beste praktijken in de branche te identificeren.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.