Favoriete partner van de procesindustrie voor online natchemische analyse


Samen de grenzen verleggen; dat is het motto van Metrohm Process Analytics. Het merk van de wereldwijd opererende Metrohm Group. De Metrohm Group richt zich specifiek op de procesindustrie. Op maat gemaakte online analyzers van Metrohm Process Analytics monitoren belangrijke kwaliteitsparameters in verschillende processtromen. Hiermee wordt de productopbrengst te verhoogt, de kosten worden verlaagt en er wordt voldaan aan veiligheids- en milieuregels.

De geschiedenis

Metrohm Process Analytics is ontstaan in het midden van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Toen ontwikkelde en installeerde een team van chemici en ingenieurs van de Metrohm Group ‘s-werelds eerste online natchemische analyzer die 24/7 de alkaliniteit in een industrieel productieproces bewaakt.

10.000 online, inline en atline analyzers

Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 10.000 online, inline en atline analyzers geïnstalleerd. De lijst van klanten omvat vele Fortune 500-bedrijven. Succesvolle projecten variëren van toepassingen in de basis- en speciaalchemie, petrochemie en raffinage, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, farmacie, oppervlaktebewerking, energie-opwekking, delfstoffenwinning, afvalwaterzuivering en milieumonitoring.

Samen de grenzen verleggen

Samen de grenzen verleggen; staat voor de betrokkenheid van de medewerkers bij hun klanten. Met meer dan 1000 jaar ervaring in proces- en chemische technologie gaan zij uitdagingen aan die meestal niet met standaard producten kunnen worden opgelost. Daarom zijn kant-en-klare oplossingen het handelsmerk geworden. Er kan uit een breed scala aan analysemethoden worden geput, variërend van titratie tot elektrochemie, fotometrie, ionchromatografie en ionselectieve metingen. Recent zijn hieraan ook spectroscopische technieken toegevoegd, zodat een nog breder pakket aan analytische mogelijkheden kan worden geboden.

Metrohm Process Analytics biedt lokale service en ondersteuning in meer dan 50 landen. Gestandaardiseerde onderhoudsprocedures zorgen ervoor dat wereldwijd dezelfde hoge kwaliteit van service wordt geleverd door getrainde en gecertificeerde service-engineers vanuit de lokale Metrohm-vestigingen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.