Nieuwe tribunes voor TT Assen


Ieder jaar vindt op het TT Circuit in Assen de MotoGP plaats, het grootste openlucht evenement van Europa met meer dan 100.000 bezoekers. Tijdens de 88e editie dit jaar is de nieuwe Winterdijktribune in gebruik genomen. De oude tribune met houten bankjes is vervangen door een nieuwe tribune met comfortabele blauwe en gele kuipstoeltjes. Er bleek een grote behoefte te zijn aan meer comfort, want alle 9.100 stoelen waren in een mum van tijd uitverkocht!

“Om bij de tijd te blijven en bezoekers waar voor hun geld te bieden, hebben wij de tribunes vernieuwd en het zitcomfort verbeterd.”

Slanke stalen kolommen


samen met de Haarbochttribune en de Hoofdtribune vormt de Winterdijktribune met een lengte van 1,2 kilometer de langste aaneengesloten tribunewand van Europa. De 350 meter lange en 13 meter hoge Winterdijktribune geeft uitzicht op de Ramshoek, de populaire Geert Timmerbocht en een groot deel van het rechte stuk richting start en finish. Dankzij de staalconstructie van de Winterdijktribune bestaande uit slanke stalen kolommen en transparante hekwerken blijft overal het zicht op het circuit behouden.

Duurzaam en circulair

De stalen tribunes zijn demontabel en herbruikbaar. Er is gebruik gemaakt van energiezuinige LED verlichting en geïnfiltreerde wateropvang in de grond. Ook op operationeel gebied is er nagedacht over duurzaamheid: er zijn gezonde keuzes in het horeca-aanbod en is er aandacht besteed aan afvalbeperking. Tevens zijn op de overdekte motorparking die ruimte biedt aan 14.000 motoren, 21.000 zonnepanelen geplaatst.

Staalconservering

Staalbouw Nagelhout uit Bakhuizen heeft circa 330 ton staal geleverd en gemonteerd voor de staalconstructie en de hekwerken van de Winterdijktribune. De hekwerken zijn in opdracht van Staalbouw Nagelhout geleverd door Ensel Staalkonstrukties uit Dokkum. De onderdelen van de staalconstructie en de stalen hekwerken zijn thermisch verzinkt door Rotocoat. De staalconstructie van de overdekte motorparking is geproduceerd en gemonteerd door Mannen van Staal uit Leeuwarden. Ook deze stalen delen, circa 235 ton, zijn door Rotocoat thermisch verzinkt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.