MAVOM Chemie winnaar ION Borghardt Award 2018


Tijdens de opening van de Week van de Oppervlaktetechnologie in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch is de ION Borghardt Award 2018 uitgereikt. De ION Borghardt Award is de prijs voor vooruitstrevende innovaties in de oppervlaktebehandelende industrie. Dit jaar is de winnaar MAVOM Chemie met haar inzending: Het MAVOMmate platform, op een volledig nieuwe manier toegang tot kwaliteitsbewaking.

De prestigieuze prijs is door de jury, onder leiding van juryvoorzitter prof.dr.ir. Arjan Mol (TU Delft), uitgereikt aan MAVOM Chemie omdat zij bijzonder hoog scoort op het gebied van ‘people-planet-profit’. De inzending beantwoordt direct een grote marktvraag, ontzorgt de klant en is een lichtend voorbeeld van ketenoptimalisatie en innovatie. Tevens de criteria kostenreductie, marktbelang en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn nadrukkelijk meegewogen in het oordeel van de jury.

Het was voor de jury van de ION Borghardt Award 2018 wederom geen eenvoudige maar wel een fantastische uitdaging om de inzendingen tot in detail te evalueren en te beoordelen. Innovaties, nieuwe producten en -diensten die de innovatiekracht van de branche demonstreert. Het geeft aan dat de Nederlandse oppervlaktebehandelende industrie, nationaal en internationaal, een niet te onderschatten voorloper is in het steeds veranderende vakgebied van oppervlaktebehandelingen van materialen. Zowel op het gebied van steeds uitdagender technische eisen maar ook op het gebied van de bijbehorende dynamische wet- en regelgeving. Soms zit de beoordeling van de inzendingen dan ook in de details, soms bijna in de marge. Toch is de jury van mening dat ze tot een rechtvaardige en weloverwogen uitslag is gekomen.

Uit de inzendingen heeft de jury 5 genomineerden gekozen, die hun innovatie tijdens de Week van de Oppervlaktetechnologie van 13 tot en met 15 november 2018 op een speciaal ingerichte expositie presenteren. De top 3 is tijdens de opening bekend gemaakt. De andere genomineerden waren AD Chemicals in samenwerking met Hollandia Infra en BYK – Gardner.

Nummer 3: Kluthe Benelux

Inzending:             Lage temperatuur zinkfosfateren met de Decorrdal LT-serie; energie- en kostenbesparend

Nummer 2: HaTwee en Molcon

Inzending:             Agripol: buitenbestendige 1-laags poedercoating haalt 1000 uur zoutneveltest op gestraald staal

Nummer 1: MAVOM Chemie

Inzending:             Het MAVOMmate platform, een volledig nieuwe manier toegang tot kwaliteitsbewaking

Omschrijving:

MAVOM Chemie introduceert in samenwerking met zijn partner CE-Mate in Q1-2019 de eerste versie van het MAVOMmate platform. Het MAVOMmate platform geeft MAVOM-klanten op een volledig nieuwe manier toegang tot kwaliteitsbewaking op maat, in combinatie met het Medimate Minilab®. MAVOM wil het met deze technologie mogelijk maken om op locatie in het voorbehandelingsbad, gehaltes chroom, zink, ijzer, aluminium en zirkonium, snel, nauwkeurig en betrouwbaar te bepalen. Het uitvoeren van de test is nadrukkelijk gebruikersvriendelijk. Eén druppel badvloeistof is voldoende om binnen enkele minuten het resultaat ter plekke beschikbaar te hebben.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.