De WAGNER Layer Check LC 1000 maakt het coaten van poeder- en natlak preciezer


Met de Layer Check LC 1000 van WAGNER kunt u de laagdikte van poeder- en natlak voor het bakken of drogen tot op de micrometer nauwkeurig meten. Dit verzekert een hoge kwaliteit met materiaal- en kostenbesparingen.

De gepatenteerde technologie van de WAGNER Layer Check LC 1000 is gebaseerd op foto thermische meting. De contactloze en niet-destructieve laagdiktemeting wordt uitgevoerd op een afstand tot 50 cm van het gespoten object en heeft een meetbereik van 200 tot 1.000 micron, afhankelijk van de te meten coating. Te hoge laagdiktes kunnen hiermee vermeden worden, wat leidt tot materiaalbesparingen tot 30 % en bijgevolg ook tot kostenbesparingen. Ook te lage laagdiktes kunnen vermeden worden, wat het afkeurpercentage extra verlaagt en dus minder nabewerking nodig maakt. Door het betrouwbaar bereiken van de optimale laagdikte via deze precieze meting verhoogt de coatingkwaliteit. Deze wordt gedocumenteerd door middel van individuele metingen per component. Aangezien de meting tijdens het coatingproces en zelfs op bewegende werkstukken in de coatinginstallatie kan plaatsvinden, gaat de productie gewoon verder zonder onderbreking.

Geschikt voor verschillende oppervlakken en complexe geometrieën
De Layer Check kan gebruikt worden voor bijna alle lakken bij het coaten van verschillende materialen, waaronder metaal, aluminium, kunststof, CFRP of MDF. Het uiterst precieze meetapparaat bepaalt probleemloos de laagdiktes, zelfs op werkstukken met gebogen oppervlakken, op binnenkanten en randen en zorgt dus op betrouwbare wijze voor een constant coatingresultaat. Mogelijke toepassingsgebieden zijn metaal- en kunststofcoatings in de automobiel- en transportindustrie, witgoed, MDF-platen, corrosiebescherming of metaalbouw.

“Gebruikers van de WAGNER Layer Check LC 1000 kunnen het coatingresultaat optimaliseren en tegelijkertijd tot een derde aan materialen besparen bij het lakken, wat de productiekosten aanzienlijk verlaagt. Dit kan een belangrijk concurrentievoordeel inhouden voor klanten uit de productiesector in de geglobaliseerde markten. Bovendien worden een uitstekende kwaliteit met betrekking tot de laagdikte en het noodzakelijke verificatiebeheer steeds belangrijker“, verklaart Mario Oesterle, Senior Product Manager bij WAGNER.

Twee uitvoeringen voor verschillende vereisten
De laagdiktemeter is te verkrijgen in twee uitvoeringen: het standaardmodel kan op een mobiele transportunit gebruikt worden en wordt via een touchscreen bediend. Het compact model dat op robots en bewegingsautomaten gemonteerd kan worden, wordt vast in de coatinginstallatie geïntegreerd.

Wenst u meer technische informatie of wenst u graag een demo van de Layer Check? Aarzel dan niet en neem vandaag nog contact met ons op!

WSB Finishing Equipment biedt producten en diensten aan op het vlak van voorbehandeling en oppervlaktebehandeling, lijm- en kitapplicaties maar ook systemen voor het transporteren van vloeistoffen. Kwaliteit, veiligheid en milieuzorg staan hierbij centraal. WSB werd meer dan 40 jaar geleden opgericht en is sindsdien in de Benelux marktleider met een sterke reputatie als het gaat om kwaliteit en service. De merknaam WSB omvat producten en diensten van: WAGNER, WALTHER-PILOT, REINHARDT-TECHNIK, EUROMAIR, TITAN, SATA, RUPES, B-TEC, en HONEYWELL.

Voor meer informatie:
www.wsb-benelux.eu

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.