Koningin Máxima en staatssecretaris Mona Keijzer op werkbezoek bij Metaalunielid Corrosion


Hare Majesteit Koningin Máxima was woensdagmiddag 3 oktober aanwezig bij de presentatie van het ‘Jaarbericht Staat van het MKB 2018’. Dit wordt opegesteld door het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en aangeboden aan staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Koningin Máxima is lid van het Comité. De presentatie vond plaats tijdens een werkbezoek aan Koninklijke Metaalunielid Corrosion bv in Moerkapelle.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het comité stimuleert ondernemerschap in Nederland. Daarbij richt het zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf. Elk jaar geeft het Comité een trendanalyse uit in de vorm van het ‘Jaarbericht Staat van het MKB’. Het is een trendanalyse van het midden- en kleinbedrijf, dat bestaat uit meer dan één miljoen ondernemers. Het bevestigt onder meer dat het mkb het fundament is van de Nederlandse economie. De huidige snelle ontwikkelingen, als digitalisering, vragen om een groot aanpassingsvermogen van de ondernemers. De analyses in het jaarbericht zijn gebaseerd op de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de Metaalunie uitgave Metaal & Techniek van oktober staat een uitgebreid interview met staatssecretaris Mona Keijzer over onder meer onderwerpen uit het jaarbericht.

Metaalunielid Corrosion is 25 jaar geleden gestart als specialist in corrosiebescherming van staalconstructies in de scheepsbouwsector. Door zich aan te passen aan een veranderende markt, is het bedrijf nu internationaal marktleider op het gebied van milieuvriendelijke bescherming van off shore windturbines en heeft het een eigen onderzoekslaboratorium. Corrosion heeft inmiddels ook vestigingen in China, Vietnam, Duitsland en agentschappen in 30 landen. Het bedrijf is een goed voorbeeld van het belang van aanpassingsvermogen van ondernemers aan marktveranderingen, één van de hoofdthema’s van het jaarbericht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.