Nieuwe ontbraammachine voor brand- en plasmasnijdelen!


NS Maquinas toont op de komende EuroBlech in Hannover zijn nieuwste ontbraammachine voor het ontbramen van brand- en plasmasnijdelen. NS Maquinas wordt in Nederland vertegenwoordigt door HEVAMI oppervlaktetechniek uit Veghel.

DM1100 DC ontbraammachine

Het gaat om het type DM1100 DC ontbraammachine. Deze is voorzien van een slijpwals om de bramen te verwijderen en twee na geschakelde dwarsbanden die de kanten voorzien van een afronding. Hiermee is de firma in het gat gesprongen wat de firma ERNST heeft achtergelaten. Deze nieuwe ontbraammachine komt dan ook als geroepen.  Hiermee kan een goede oplossing worden geboden voor het ontbramen van brand- en plasma snijdelen. De machine kan ook ingezet worden voor het ontbramen van bijvoorbeeld water- of lasersnijdelen. De machine is uitermate geschikt bij brand- en plasmasnijden. Bij deze processen heeft men te maken met grotere braamvorming, meer toleranties op het plaatwerk en kromtrekkingen van het materiaal.

Deze laatste drie punten zijn met name kenmerkend voor het gebied waar de nieuwe slijpwals sterk in is. De zachte opbouw in combinatie met de groot gedimensioneerde slijpwals (Ø 435 mm) zorgt ervoor dat de slijpwals met name kracht op de kanten zet. Hierdoor worden de bramen effectief verwijdert. De zachte opbouw van de slijpwals en de aanwezige tolerantie compensatie zorgen er tevens voor dat de machine goed om kan gaan met kromgetrokken materiaal en de aanwezige plaattoleranties.

Gelijkmatige afronding van de kanten

Voor het afronden van de kanten heeft de machine twee dwarsbanden die tegengesteld aan elkaar draaien. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige afronding van de kanten. De machine is standaard voorzien van automatische slijtage correctie van de schuurbanden. Elke keer nadat de machine wordt opgestart volgt een procedure waarbij de slijtage wordt gemeten. Vervolgens worden de banden nagesteld zodat een constante afronding gewaarborgd is.

De machine kan worden voorzien van twee extra dwarsbanden aan de onderzijde. Hiermee kunnen de snijdelen in één doorloop worden ontbraamd en geheel worden voorzien van afgeronde kanten. Dit type heet DM1100 D2C.

Ook voor zeer kleine delen

Voor het makkelijk bewerken van kleinere delen is de machine standaard voorzien van een magneetbaan. Dit maakt het mogelijk ook zéér kleine delen goed te bewerken. Daarnaast is de machine uitgerust met een makkelijk bedienbaar touchpanel. Hier op kunnen zaken als de doorloopsnelheid, werkdruk van de dwarsbanden, tolerantie compensatie van de slijpwals aan/uit en de oscillatie van de slijpwals geregeld worden. het panel geeft ook eventuele storingen aan. Standaard is de machine ook uitgerust met een automatisch dikte meetsysteem zodat de te ontbramen plaatdikte automatisch ingesteld wordt. De machine is geschikt tot een plaatdikte van 120 mm. De nieuwe ontbraammachine wordt te samen met de dubbelzijdig werkende DM1100 2C ontbraammachine gedemonstreerd op de EuroBlech in Hannover. U vindt NS Maquinas in hal 11, stand 11-B167.

Voor meer informatie zie tevens www.hevami.nl of www.nsmaquinas.com.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.