Vakbeurs ESEF speelt in op marktontwikkelingen en lanceert Composietenplein


De vakbeurs ESEF organiseert voor de eerste keer een Composietenplein. Dit plein heeft als doel het materiaal Composiet met al haar toepassingen onder de aandacht te brengen van het 25.000 koppige vakpubliek. Apart gepositioneerd om zich te kunnen onderscheiden als materiaal.

Gewichtsbesparing

De gewichtsbesparing die met composiet bereikt kan worden, is reden om niet alleen in consumenten- maar ook B2B producten méér composiet in te zetten. Stilaan ontdekken steeds meer segmenten composiet als materiaal en ervaren de voordelen. Tijd om dit ook een podium te geven op ESEF, de vakbeurs voor toeleverend Nederland .

De beste toeleverancier

Floris de Zwart, Brandmanager ESEF & TechniShow “Nederland heeft een krachtige maakindustrie met veel gespecialiseerde toeleveranciers. Dan wil je ook kunnen praten met specialisten die problemen kunnen oplossen en dienen alle materiaalkeuze vertegenwoordigd te zijn op ESEF. Met deze verbreding geven we de bezoeker nog meer mogelijkheden in zijn zoektocht naar de beste toeleverancier voor hem.”

 

Marcus Kremers, voorzitten van CompositesNL: “Composieten hebben veel intrinsieke voordelen, zoals lichtgewicht, corrosievrij, superieure structurele eigenschappen en vormvrijheid. Met recente ontwikkelingen op het gebied van automatisering en industrialisatie gaan de kosten omlaag en kunnen composieten in veel meer markten en toepassingen gebruikt worden. Brancheorganisatie CompositesNL juicht dit toe en is verheugd dit op het Composietenplein op ESEF verder uit te kunnen dragen”

Op het Composietenplein zullen negen bedrijven vertegenwoordigd zijn. Naast het aanbod zullen er inhoudelijk ook enkele sessies in de theaters plaatsvinden waar men d.m.v. workshops en praktijkcases de kracht en veelzijdigheid van composiet leert kennen.

De vakbeurs ESEF is het centrale en interactieve platform voor industriële toeleveranciers in de (maak) industrie. ESEF focust zich voornamelijk op: industrieel toeleveren, industrieel uitbesteden, productontwikkeling en engineering (technische ontwikkeling). Binnen ESEF kunnen de vakbezoekers verschillende materialen met elkaar vergelijken: metaal, kunststof, rubber, aluminium, en nu ook composiet. ESEF 2018 – Supplier of Succesful Sollutions vindt plaats van 20 – 23 maart 2018. Voor meer informatie en gratis aanmelden als bezoeker kunt u kijken op: www.esef.nl

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *