RUPES Wollen Polijstpads


Passende bij de laatste RUPES BigFoot noviteiten (waaronder de LH19E en de Mille LK900) zijn de nieuwe generatie ‘wollen polijstpads’, van RUPES. Dit voor optimale poetsresultaten door minder druk op de machines. Deze vernieuwde pads passen op alle excentrische polijstmachines, waaronder de nieuwe polijstmachine met tandwielaandrijving de RUPES BigFoot Mille LK900. De vorm en het gewicht van de pads zijn geoptimaliseerd om maximaal te presteren in combinatie met de RUPES polijstmachines.

De gebruikerskant van de wollen pad is gemaakt van 100% natuurlijke vezels, bevestigd aan een steunplaat van polyester. De steunplaat is bevestigd op een foampad (blauw of geel) met een open celstructuur. De padsreeksen bieden bescherming tegen onopzettelijk contact tussen de steunplaat en het werkoppervlak. De polijstkracht van de wollen pads is hoger dan die van de traditionele foampads.

Er zijn twee reeksen wollen polijstpads verkrijgbaar: De zachte/fijne met geel wol en de medium met blauw wol.

Gele wollen polijstpads
De gele wollen polijstpads bestaan uit vezels met een gelijke lengte van 15 mm over het gehele oppervlak verdeeld. Het gele schuim in de medium wollen pads is veel flexibeler ten opzichte van traditionele pads door de open celstructuur, waardoor de gebruiker meer controle heeft op gebogen oppervlakken en randen van het poetsobject. De zachte, flexibele wol en het al even zachte, flexibele gele schuim erachter zijn perfect om matige imperfecties weg te werken en zorgen op de meeste oppervlakken voor een perfecte afwerking. Aanbevolen toepassingen om imperfecties weg te werken in pas aangebrachte verf, sticky paint (met fijn polijstmiddel) en op o.a. gelcoatings.

Blauwe wollen polijstpads
De blauwe pads zijn de ruwe pads welke gemaakt zijn van vezels met twee verschillende lengtes (8mm lichtblauw en 6mm wit met verschillende kleuren), zodat het wollen oppervlakte twee densiteiten en een herkenbaar optisch patroon heeft. Deze configuratie is niet zomaar een esthetisch detail, maar zorgt ook voor een optimale balans tussen schuurkracht en afwerking in vergelijking met traditionele pads of wollen pads met maar één densiteit. Het blauwe schuim achter de wollen pads is stijver en dichter, waardoor de bewegingen van het apparaat optimaal worden overgedragen op het werkoppervlak waardoor de polijstkracht verbeterd. Aanbevolen toepassingen op volledig uitgeharde verf, ernstige onregelmatigheden en op o.a. gelcoatings.

De nieuwe wollen pads zijn verkrijgbaar in verschillende groottes van 40 mm tot 170 mm en verschillende diktes, zodat er voor ieder apparaat in het gamma een passende variant beschikbaar is. WSB Finishing Equipment biedt producten en diensten aan op het vlak van voorbehandeling en oppervlaktebehandeling, lijm- en kitapplicaties maar ook systemen voor het transporteren van vloeistoffen. Kwaliteit, veiligheid en milieuzorg staan hierbij centraal. WSB werd meer dan 40 jaar geleden opgericht en is sindsdien in de Benelux marktleider met een sterke reputatie als het gaat om kwaliteit en service. De merknaam WSB omvat producten en diensten van: WAGNER, WALTHER-PILOT, REINHARDT-TECHNIK, EUROMAIR, TITAN, SATA, RUPES, B-TEC, en HONEYWELL.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *