CrazyMill Cool bolkopfrees – een frees voor perfecte oppervlakken


De CrazyMill Cool van onze Zwitserse leverancier Mikron is een nieuwe bolkopfrees met 4 snijkanten van volhardmetaal voor titanium en op nikkel gebaseerde legeringen. De frees is gecoat en vanuit voorraad leverbaar met een diameter van 1 – 8 mm voor freesdieptes van 2xd, 3xd en 5xd, met een freeskop van 1,5xd.

Alle varianten van deze bolkopfrees onderscheiden zich met deze twee kwaliteiten:

  • De unieke geometrie zorgt voor rustig en stabiel frezen en daarmee voor een optimale oppervlaktekwaliteit, zowel radiaal als cilindrisch.
  • In de schacht geïntegreerde koelkanalen voorzien de snijvlakken in elke positie van een constante en optimale hoeveelheid koelmiddel. Dit voorkomt oververhitting van het snijvlak en bevordert de afvoerprestatie. De spanen spoelen uit de freeszone en de bereikte oppervlakteafwerking kan de vergelijking met slijpen weerstaan.

Daarbij zijn speciaal voor medische toepassingen (implantaten) twee varianten beschikbaar met freeskoplengtes van 3xd en 4xd. Deze hebben progressief verlopende spiraalgleuven (van 30° naar 40°), die zorgen voor trillingvrij frezen en een verdere verbetering van de oppervlaktekwaliteit.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *