MAVOM Chemie en Polychromal gaan voor Synergie


Met ruim 75 jaar ervaring in het produceren en leveren van chemische producten voor oppervlaktebehandeling van metalen heeft MAVOM Chemie een uitgebreid netwerk van grondstofleveranciers opgebouwd. In januari 2017 tilden MAVOM Chemie en klant Polychromal hun samenwerking naar een hoger niveau door ook basischemicaliën te leveren. Voor Polychromal levert dit een aanzienlijke besparing op in kosten en tijd.

Levering van basischemicaliën
Polychromal Products, gevestigd in Alkmaar, produceert en levert sinds de jaren 60 geanodiseerde aluminium basisplaten voor duurzame frontplaten en representatieve signing. De basisplaten zijn ideaal voor zeefdrukken, fotografisch drukken, graveren en digitaal printen. MAVOM Chemie levert al bijna 20 jaar chemicaliën aan Polychromal voor onder andere de anodiseerbaden, de beitsbaden en de ontvettingsbaden. Sinds januari 2017 wordt er naast de eigen chemie ook basischemie zoals zwavelzuur en natronloog geleverd. Dankzij een gedegen netwerk van MAVOM Chemie aan grondstofleveranciers bleek dat goed mogelijk. Sindsdien koopt Polychromal haar meeste chemie via MAVOM Chemie in.

“Het is erg prettig om alle chemie bij één leverancier in te kopen en maar één aanspreekpunt te hebben. MAVOM Chemie heeft dit traject heel correct begeleid en we zijn hier dan ook dik tevreden over.” – Stephan Hensen, directeur van Polychromal bv

Kostenbesparing
Voorheen kreeg Polychromal basischemicaliën in tankwagens afgeleverd. Sinds MAVOM Chemie de basischemicaliën levert, ontvangen zij deze in IBC’s via speciaal ingerichte vrachtwagens waarmee eenvoudig en snel gelost kan worden. Omdat het vervoer via tankwagens duurder is, wordt er op transport flink bespaard. Ook wordt de chemie geleverd via gunstige inkoopvoorwaarden waar MAVOM Chemie en haar leveranciers afspraken voor hebben.

Meer service en controle
Ook op het gebied van service hebben de twee partijen de samenwerking geïntensiveerd. Sinds dit jaar komt er maandelijks een service engineer van MAVOM Chemie langs om mogelijke knelpunten te voorkomen en om tijdig (preventieve) maatregelen te kunnen nemen. Zo neemt de service engineer een MAVOM labbox met monsters mee voor analyse in het MAVOM laboratorium. Ook worden tijdens het bezoek de baden en de metingen gecontroleerd. Deze service zorgt voor een optimaal proces bij Polychromal.

“Goede technische ondersteuning is voor ons een randvoorwaarde bij een leverancier. We zijn blij met de ondersteuning vanuit MAVOM Chemie. De service engineer beantwoordt elk belletje en mailtje tijdig en correct. Voor ons is dit van absolute meerwaarde.” – Stephan Hensen, directeur van Polychromal bv

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *