Solvay lanceert nieuwe emulgator


Solvay lanceert de nieuwe emulgator Reactsurf 2490. De nieuwe oppervlakteactieve stof op polymeerbasis is vrij van alkylfenolethoxylaat en verbetert de prestaties van coatings en lijmen. Het lost dus terugkerende problemen op van vuilopname en waterverheldering in hoogwaardige coatings en drukgevoelige lijmen.

Reactsurf 2490 is zeer reactief en kan gemakkelijk worden opgenomen in de emulsiepolymerisatiereactie. Het elimineert de behoefte aan secundaire emulgatoren, waardoor een snelle en gemakkelijke ontwikkeling van nieuwe latexen mogelijk wordt. Het is ook REACH-gecertificeerd en in water oplosbaar.

PSA

Reactsurf 2490 is een nieuwe polymeriseerbare oppervlakteactieve stof (vrij van alkylfenolethoxylaat) die is ontwikkeld als primaire emulgator voor acryl-, vinylacryl- en styreen-acryllatexsystemen. Het verbetert de emulsieprestaties. In vergelijking met conventionele oppervlakteactieve stoffen biedt het volgens de fabrikant superieure functionele en esthetische voordelen in buitencoatings en drukgevoelige lijmen (PSA’s), zelfs bij hoge temperaturen.

“Exterieurcoatings en drukgevoelige kleefstoffen zijn beide vatbaar voor uitloging van oppervlakteactieve stoffen”, zegt Janice Ng, business development manager, Coatings Asia Pacific. Voor buitencoatings die aan ruwe omgevingen worden blootgesteld, leidt uitloging tot vuilopname en watervlekken, terwijl het voor PSA’s leidt tot waterwit worden. Reactsurf 2490 voorkomt migratie van oppervlakteactieve stoffen, wat de weerstand van PSA’s tegen wit worden door water en de weerstand van buitencoatings tegen vuilopname verbetert. Dit betekent dat producten met duidelijke labels hun oorspronkelijke uiterlijk behouden en de buitenoppervlakken schoon en vuilvrij blijven.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.