Axalta ondertekent een overeenkomst voor de bouw van een nieuwe, ultramoderne faciliteit in Nederland


Axalta (NYSE: AXTA), een toonaangevende wereldwijde leverancier van vloeibare- en poedercoatings, heeft op 4 juni 2019 op Provada, de grootste vastgoedbeurs van Nederland, een overeenkomst getekend voor de bouw van een nieuwe, ultramoderne faciliteit in Nederland voor haar Refinish activiteiten. 

Zodra de bouw is voltooid, zullen Axalta’s wereldwijde merken voor de schadeherstelmarkt in Nederland – Cromax, Spies Hecker, Standox en Syrox – verhuizen van hun huidige locatie naar de nieuwe faciliteit op Business Park Medel, in Tiel, in het centrum van Nederland. Op de nieuwe locatie zal ook Metalak B.V. gehuisvest zijn die sinds 1955 Spies Hecker vertegenwoordigt in Nederland. 

“Dit is een zeer opwindende tijd voor onze schadeherstelactiviteiten in Nederland. Er is een periode van groei en verandering geweest na onze overname van Metalak in 2015. We zijn het vermogen van onze huidige locatie, om ons te ondersteunen in de manier waarop we dat nodig hebben, ontgroeid. Maar verandering brengt kansen met zich mee en deze nieuwe ‚green-field‘ locatie op Business Park Medel, Tiel, is voor ons de perfecte locatie om te bouwen voor de toekomst in Nederland”, zegt Adrien Schrobiltgen, Axalta’s Vice President voor Refinish Systems in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 

Axalta’s perceel in Business Park Medel heeft een oppervlakte van 12.000 m2 en zal na voltooiing een faciliteit van 7.250 m2 huisvesten die bestaat uit een kantoorruimte van drie verdiepingen, een magazijn, een nieuw Axalta Trainingscentrum en een aparte kleurmakerij, die deel uitmaakt van Axalta’s directe distributiebenadering, en die zowel grote klanten bedient als lokale kleurontwikkeling ondersteunt.

Bas van de Ven, Axalta’s Managing Director voor Refinish in Nederland, zei bij de ondertekening van de overeenkomst: “We zijn altijd op zoek naar verbetering van onze ondersteuning aan onze klanten. Met het oog op de toekomst, zetten we ons in om een state-of-the-art faciliteit te bouwen. Het nieuwe trainingscentrum zal in staat zijn om aan de toekomstige behoeften van de markt te voldoen, terwijl de nieuwe kantoren en het geavanceerde geautomatiseerde magazijn ons in staat zullen stellen om onze dagelijkse activiteiten naar een hoger niveau te tillen en om uitstekend talent aan te trekken en te behouden. Vandaag maken we van Axalta een stabiele partner in de Nederlandse schadeherstelmarkt voor de toekomst.”

Business Park Medel – een duurzaam, economisch en veilig modern bedrijventerrein – was een ideale keuze op basis van de bereikbaarheid en de nabijheid van belangrijke transportwegen. De locatie in Tiel, dezelfde plaats als Axalta’s huidige Refinish locatie, zorgt ervoor dat Axalta dicht bij haar klanten in heel Nederland blijft. 

Met de bouw zal in oktober 2019 worden begonnen, met een verwachte opleverdatum in de zomer van 2020. De faciliteit zal naar verwachting in september 2020 operationeel en klaar zijn om in gebruik te worden genomen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.