Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2019


Op 26 maart heeft de jury zich uitgesproken over de 100 deelnemende projecten aan de 12de editie van onze tweejaarlijkse Trofee voor Thermisch Verzinken. Met deze wedstrijd wil Zinkinfo een staalkaart aan toepassingen van thermisch verzinken tonen. Thermisch verzinken biedt designers én hun klanten heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven van dit conserveringssysteem. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal, dat met de jaren eigenlijk alleen maar mooier wordt.

DRIE CATEGORIEËN

Naar aanleiding van ZEKER ZINK maakt de BTTV Trofee vanaf deze editie een onderscheid tussen drie categorieën: Functioneel Verzinken, Esthetisch Verzinken en Duplexsystemen.

Na rijp beraad kwam de jury tot de volgende nominaties:

Categorie FUNCTIONEEL VERZINKEN (36 projecten)

 • Genomineerd: Burgers’ Mangrove
 • Genomineerd: Parkeergarage Brainport Industries Campus
 • Genomineerd: SnowWorld

Categorie ESTHETISCH VERZINKEN (28 projecten)

 • Genomineerd: Basisschool Lebbeke
 • Genomineerd: Kaseco Rekkem
 • Genomineerd: Paal 83
 • Genomineerd: Pompejus
 • Genomineerd: Uitkijktoren Wellerlooi

Categorie DUPLEXSYSTEMEN (36 projecten)

 • Genomineerd: Brainport Industries Campus Cluster 1
 • Genomineerd: Herbouw van de toren van het Sint-Amandscollege – K-Tower
 • Genomineerd: Luifel Stationsplein Utrecht

Uit deze nominaties heeft de jury één laureaat per categorie gekozen die bekend zullen worden gemaakt tijdens de EGGA Assembly Party. Dit evenement gaat door op woensdag 12 juni in het Felix Pakhuis in Antwerpen. Elke laureaat ontvangt een trofee. Alle ingediende projecten komen ruim aan bod in een boek dat zal worden voorgesteld tijdens de uitreiking. Alle deelnemende projecten zullen in een digitale editie van het Zinkinfo Magazine verschijnen. Op de website van Zinkinfo Benelux is een pagina gewijd aan elk project van deze editie.

Zinkinfo vindt het ontzettend belangrijk dat de bouwsector haar schouders zet onder de circulaire economie. Circulair bouwen moet gepromoot worden en om die reden zal er uit alle inzendingen één project een Trofee voor circulair bouwen ontvangen.

De jury bestond uit de volgende 5 personen:

 • Dhr. Geertjan van Geffen – Wessel van Geffen architecten (partner/architect) – juryvoorzitter
 • Dhr. Alexander Willems – Norbert Provoost Ingenieursbureau (directeur)
 • Dhr. Hans Hooyberg – HaTwee (zaakvoerder)
 • Dhr. Filip Vlaminck – Verhofsté (chief sales officer)
 • Dhr. Bruno Dursin – Zinkinfo Benelux (directeur)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.