3D krijgt een groot bereik met de eerste lasertracker met scanfunctie


De ATS600 is de eerste lasertracker met scanfunctie van metrologieklasse en biedt een nieuw niveau van 3D-scannen

Onlangs introduceerde Hexagon Manufacturing Intelligence een volledig nieuwe serie lasertrackers. De nieuwe Leica Absolute Tracker ATS600. introduceert een nieuw concept in lasertrackers van metrologieklasse, met 3D-scannen zonder richtmerk, direct vanaf de lasertracker. De ATS600 kan een oppervlak scannen met metrologische nauwkeurigheid tot een afstand van 60 meter. Hiervoor is geen noodzaak voor richtmerken, sprays, prisma’s of tasters. Het is een van de vele innovatieve producten die Hexagon Manufacturing biedt op het gebied van metrologie hard- en software. Hexagon Manufacturing is moederbedrijf van merken als Leica, Leitz, Romer en velen andere bekende merken in de wereld van metrologie oplossingen.

Contactloos meten van grote oppervlakten met hoge snelheid

De nieuwe ATS600 is de opvolger van de Leica Absolute Scanner LAS-XL uit 2017. Het apparaat levert zoveel nauwkeurigheid als nodig is voor metrologietoepassingen. De focus meer ligt hierbij op bruikbaarheid van de meting en verwerkingssnelheid. Gebieden die voorheen moeilijk te bereiken waren, kunnen nu eenvoudig gemeten worden zonder dat de tracker verplaatst hoeft te worden. Gebieden waarvan het eerder enkele uren kon duren om ze handmatig te scannen, kunnen nu binnen minuten gedigitaliseerd worden. Een van de krachtigste kenmerken van de ATS600 is dat contactloos meten van zeer grote oppervlakten met hoge snelheid (1000hz) mogelijk is. Daarnaast blijven de traditionele reflector metingen ook tot de mogelijkheden behoren. Deze metingen worden direct verwerkt in de inspectie software.

Kwaliteitszekering

In het research- en ontwikkelingsproces ligt de focus altijd op bruikbaarheid en productiviteit. Scannen op grote schaal is dus een zeer interessant concept voor Hexagon. Zoals eerder de LAS-XL, maaktde ATS600 contactloos scannen op nog grotere schaal mogelijk. Gebruikers zijn steeds meer geïnteresseerd in het digitaliseren van onderdelen om productiekwaliteit te garanderen. De ATS600 is een product dat digitalisering mogelijk maakt op nieuwe vlakken van industriële productie en speelt een belangrijke rol bij de kwaliteitszekering.

Metrologiefunctiepakket

Het systeem identificeert een scangebied in het gezichtsveld en creëert vervolgens een sequentieel gemeten raster van gegevenspunten. Deze bepalen het oppervlak met een nauwkeurigheid van slechts 300 micron. De dichtheid van het raster kan volledig aangepast worden. Gebruikers kunnen dus de ideale balans vinden tussen details en verwerkingssnelheid voor de specifieke toepassing. De Leica Absolute Tracker ATS600 is uniek in het leveren van deze functionaliteit met een nauwkeurigheid van metrologieklasse en met eenvoudige integratie in bewezen metrologieworkflows. De ATS600 is compatibel met alle grote metrologiesoftwareplatforms en is ontworpen om goed in een breder metrologiefunctiepakket te passen.

De ATS600 biedt ook alle erkende functies van de bestaande lasertrackerproducten van Hexagon, van mobiliteit en bruikbaarheid tot belangrijke functies als PowerLock en het geïntegreerde MeteoStation.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.