Spies Hecker 2019 kalender – Lichten uit, spotlight aan!


Out Of The Dark is de nieuwe Spies Hecker 2019 kalender. De twaalf opvallende beelden spelen allemaal met licht en schaduw. Ze zijn gemaakt door de Nederlandse fotostudio Van Der Vaart samen met fotografen uit vijf landen en tonen uitzonderlijke spuit- en restauratiewerkzaamheden, allemaal genomen in de schadeherstelbedrijven waarin ze werden gerestaureerd.

De Ford Mustang Dragster uit 1997, gespoten door de spuiter Max zu Eltz uit Fensterbach, Duitsland, is even indrukwekkend als iconisch. De eigenaar, Florian Uebel, neemt regelmatig deel aan dragraces omdat de omgebouwde, ethanol-aangedreven Mustang 2.000 pk bezit. Hij behaalt 400 meter in minder dan negen seconden. De imposante schedel op de motorkap is te danken aan een airbrush-artiest.

Kunstig lakwerk

Zevenhonderdvijftig werkuren en 70kg blanke lak – de Audi S4 met het buitengewone spuitwerk kostte veel tijd en materiaal. De auto werd drie keer in één jaar opnieuw gespoten met nieuwe ontwerpen door het Zwitserse bedrijf NF-Performance. De lak zit ook in het interieur. Voor meer straat authenticiteit, werd het voertuig uitgerust met een luchtgeveerde ophanging, wat betekent dat de auto bijna tot aan de velgen verlaagd wordt. Het was de moeite waard: de voertuigen, voorzien van de speciale lak door autoschadebedrijf eigenaar Nicolas Morand, spuiter- en voertuigeigenaar Kezman Slobodan en de airbrush-kunstenaar Bert Galster hebben 15 overwinningen behaald bij verschijningen op auto- en tuningshows. Het schadeherstel-team vertrouwt al een tijdje op de basis- en blanke lakken van Spies Hecker dankzij de consistente resultaten van producten.

Een roze baggermachine

RSP uit Saalfeld, Duitsland, produceert al 25 jaar lang baggermachines voor civieltechnische toepassingen. Deze worden op bouwplaatsen gebruikt om puin en aarde te verwijderen met een grote boorslang rond tere pijpleidingsystemen. De lak voor deze tedere reuzen moet bijzonder robuust zijn, dus RSP gebruikt het Permafleet-systeem van Spies Hecker, dat is geformuleerd voor bedrijfsvoertuigen. De machines worden aanvankelijk in elkaar gezet, nog onbespoten, na bestelling. Nadat de klant de bestelling heeft geaccepteerd, worden ze gedemonteerd en vervolgens gespoten, soms in ongewone bedrijfskleuren, zoals het prachtige model in roze dat in september wordt getoond.

Maak deel uit van de 2020-kalender

“De lichteffecten en het brede scala aan voertuigen maakt de 2019 Spies Hecker-kalender echt bijzonder. Alle afbeeldingen benadrukken de vaardigheid en passie waarmee spuiters wereldwijd onze producten gebruiken “, zegt Joachim Hinz, Spies Hecker Brand Manager voor Europa, het Midden Oost en Afrika. Schadeherstelbedrijven en spuiterijen zijn van harte welkom om aanvragen in te dienen om mogelijk in de 2020-kalender te worden opgenomen. Stuur vóór 28 februari 2019 foto’s van voertuigen en schadeherstelbedrijven en gedetailleerde informatie naar sigrid.bakker@metalak.nl .

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.