“Zeker Zink” een samenwerking van Zinkinfo met The Coatinc Company


Zinkinfo Benelux, de overkoepelende brancheorganisatie van de thermische verzinkers in de Benelux, is in de herfst van 2017 onder het motto “Zeker Zink” begonnen met een brede campagne bij architecten, ingenieursbureaus, overheden, staalbouwers en producenten van serieproducten in staal.

Zeker Zink is een innovatief classificatiesysteem voor thermisch verzinken, dat tot doel heeft om de dialoog tussen de verschillende marktpartijen en de verzinkers te stimuleren. Basis van de classificering is EN ISO 1461, de huidige norm voor thermisch verzinken.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee klassen: “Klasse F” voor functioneel verzinken, en “Klasse E” voor esthetisch verzinken. Volgens EN ISO 1461 zijn esthetische of decoratieve overwegingen van secundair belang. Maar bepaalde toepassingen en klanten eisen een hoge visuele afwerkingsgraad. Om aan het verwachtingspatroon van dergelijke klanten te kunnen voldoen, is het van essentieel belang om vooraf met elkaar goede afspraken te maken op het vlak van esthetische afwerking.

Zeker Zink is een commitment van alle verzinkers die zijn aangesloten bij Zinkinfo (ruim 90% van alle verzinkers in de Benelux) om met behulp van het classificatiesysteem de dialoog tussen (eind)klant en verzinker te stimuleren. Einddoel is om voor elk project een eindresultaat te leveren dat aansluit bij het verwachtingspatroon van de opdrachtgever. Uiteraard ondersteunt The Coatinc Company dit initiatief.

Op de website van Zeker Zink vindt u meer informatie, en heeft u ook de mogelijkheid om het Zeker Zink-handboek te bestellen: www.zinkinfobenelux.com/zeker+zink

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.