AkzoNobel CEO Ton Büchner legt per direct zijn functie neer


AkzoNobel kondigt vandaag aan dat Chief Executive Officer Ton Büchner per direct zijn functie neerlegt wegens gezondheidsredenen. Het bedrijf heeft Thierry Vanlancker aangekondigd als nieuwe CEO.

Ton is sinds 2012 werkzaam bij AkzoNobel en heeft zorg gedragen voor een significante verbetering van de prestaties van het bedrijf en realiseerde een groei van de winstgevendheid en de kasstromen tot een recordniveau.

Hij heeft een solide operationele en financiële basis gelegd, wat het bedrijf in staat stelde om recent aan te kondigen dat er twee gefocuste hoogrenderende bedrijven gecreëerd zullen worden, namelijk; Paints and Coatings en Specialty Chemicals.

De vanuit België afkomstige Thierry was tot voor kort verantwoordelijk voor de Specialty Chemicals business binnen AkzoNobel en is werkzaam bij het bedrijf sinds 2016. Hiervoor was hij President Fluoroproducts bij Chemours, het bedrijf dat in 2015 is ontstaan als een spin-off van DuPont’s chemical business.

Antony Burgmans, voorzitter van de raad van commissarissen:
“Het is zeer spijtig dat Ton zijn functie moet neerleggen vanwege gezondheidsredenen. Hij was een uitstekende leider en heeft AkzoNobel getransformeerd en de basis gelegd voor toekomstige successen. Zijn focus op het leveren aan onze klanten en zijn focus op de operationele uitmuntendheid heeft de winstgevendheid tot recordhoogtes gebracht en daarmee hogere opbrengsten voor aandeelhouders gerealiseerd.

Zijn passie voor het bedrijf en zijn persoonlijke betrokkenheid hebben bijgedragen aan een sterke bedrijfscultuur. Hij zal ontzettend gemist worden in de bestuurskamer en ook door vele AkzoNobel-collega’s wereldwijd. Ik wens Ton het allerbeste en hoop dat hij zich nu volledig kan richten op zijn eigen gezondheid.

AkzoNobel blijft gefocust op het dagelijks leveren van een bijdrage aan onze klanten. Met Thierry Vanlancker hebben we een uitstekend leider die in staat is om verder te bouwen aan het momentum van het bedrijf, waaronder de creatie van de twee gefocuste bedrijven om duurzame groei en winstgevendheid te leveren.

Zijn uitgebreide ervaring in de chemie- en coatingsindustrie geeft hem een unieke visie en ik kijk ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten met hem in zijn nieuwe rol als CEO.”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *