Lamellenluifel voor Dordtse roeivereniging


De KDR&ZV, voluit de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereniging, is opgericht in 1851 en is dus meer dan 160 jaar jong. Het clubhuis van de Roeivereniging ligt aan het Wantij, dichtbij de historische binnenstad van Dordrecht en Nationaal Park de Biesbosch. Het clubhuis heeft een nieuwe lamellenluifel gekregen. De staalconstructie voor deze luifel is door Rotocoat thermisch verzinkt en de lamellen zijn voorzien van een poedercoating.

Luifel voor zonwering
De breedte, vorm en de hoektand van de lamellen zijn mede bepaald door de stand van de zon, de richting van de invallende zonnestralen en de harde wind die op de voorkant van het gebouw staat. De lamellenluifel geeft het gebouw een mooi en modern aanzien en doet dienst als zonwering waardoor de binnentemperatuur in de zomer niet te hoog oploopt. Ook geeft de lamellenluifel het clubgebouw een ruimtelijker aanzien, terwijl de intieme sfeer behouden blijft.

De lamellenluifel is geproduceerd en gemonteerd door de firma J. Roodhorst & Zn. uit Rotterdam. De staalconstructie waarop de lamellen zijn bevestigd is door Rotocoat thermisch verzinkt en de aluminium lamellen zijn tweelaags gepoedercoat in een standaard RAL kleur. Zo kunnen de leden van de roeivereniging weer jarenlang met plezier gebruik maken van hun clubgebouw, beschermd tegen de zon en harde wind.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *