Finishing van 3D-geprinte onderdelen

Finishing van 3D-geprinte onderdelen

De enorme groei in de vraag naar 3D-geprinte objecten heeft geleid tot een revolutie in productieprocessen, vooral in sectoren als de medische industrie. Hoewel 3D-printing de mogelijkheid biedt om snel en efficiënt onderdelen te produceren, kampt het met een alom bekend nadeel: het ruwe oppervlak. Dit is echter niet langer een onoverkomelijk probleem, dankzij de innovatieve oplossing van Topfinish.

Topfinish, opgericht door de ervaren oppervlaktebehandelingsspecialist Cor Verhoef, presenteert een technologie die een gave afwerking aan 3D-geprinte onderdelen geeft. Verhoef, met maar liefst 33 jaar expertise in oppervlaktebehandeling, legt uit: “Met de juiste combinatie van techniek en procesmiddelen kunnen ruw geprinte onderdelen worden omgetoverd tot prachtig gladde eindproducten.” Dit opent de deur naar een bredere acceptatie van 3D-printing in veeleisende industrieën.

Daarbij heeft Topfinish niet alleen oog voor metalen onderdelen. Ook kunststof onderdelen kunnen met deze technologie naar een hoger kwaliteitsniveau worden gebracht. Voor dit breed toepasbare proces zijn de machines van Avatec en Vibromak zeer geschikt. Topfinish zal dit presenteren op de Metavak beurs.

Met de komst van innovaties als die van Topfinish, wordt de toekomst van 3D-printing nog veelbelovender en kunnen productieprocessen verder geoptimaliseerd worden om te voldoen aan de groeiende vraag naar kwaliteit en precisie in diverse industrieën.

METAVAK, 10-12 oktober 2022, Evenementenhal Gorinchem, Stand nr. A124

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.