Brussel gaststad van EUROCORR 2023


Brussel wordt van 27 tot 31 augustus 2023 de ‘hoofdstad’ van corrosie. Dan houdt EFC haar jaarlijkse congres EUROCORR, het meest gerenommeerde corrosie-evenement van Europa. Het thema van het congres is ‘driving corrosion prediction and protection towards a circular economy’.

EUROCORR zal zich voor de eerste keer richten op de nieuwe generatie corrosie-ingenieurs. Jongere wetenschappers zullen het hele congres aan het woord zijn. Het congres wordt georganiseerd door VOM, in samenwerking met de Universiteit van Bergen, de Vrije Universiteit Brussel, Materia Nova en DECHEMA.

Het evenement in Square – Brussels Convention Centre zal een hebben focus op de enorme impact op de metaalselectie wanneer het gaat over onderwerpen als de Green deal en Circulaire economie. Nieuwe metalen oppervlakken en ondergronden, zoals gerecyclede metalen, additief vervaardigde metalen, nieuwe coatings en nieuwe remmers, vinden snel hun weg naar de markten om aan cruciale, essentiële en beslissende uitdagingen van een groene economie te kunnen voldoen.

Dit zet de hele corrosiemaatschappij (zowel de academische wereld en het bedrijfsleven) onder druk om onderzoeksstrategieën beter te coördineren, gericht op de implementatie van verbeterde corrosiebeschermingsystemen, ondersteund door relevante voorspellende modellen. Het congres heeft tot doel de kloof tussen de academische wereld en industrie, met name op het gebied van corrosievoorspelling door geavanceerde metingen, modellering en monitoring te dichten. Met meer dan 800 deelnemers is het doel van het congres is om het netwerken te vergemakkelijken en om kennis en de laatste bevindingen uit te wisselen tussen wetenschappers, academici, onderzoekers, studenten en industrie gerelateerd aan corrosie. Om meer te weten te komen ga naar www.EUROCORR2023.org.

Wat te verwacht van EUROCORR 2023?

Vijf dagen wisselen de mensen in de branche van gedachten, ideeën en delen ze kennis in een breed scala van discussies. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

– Corrosie en aanslagremming (WP1)

– Corrosie door hete gassen en verbrandingsproducten (WP3)

– Nucleaire corrosie (WP4)

– Spanningscorrosie (WP5)

– Corrosiemechanismen, elektrochemische methoden bij corrosie onderzoek en modellering van corrosieprocessen (WP6 & WP8)

– Corrosie opleidingen (WP7)

– Maritieme corrosie (WP9)

– Microbiologische corrosie (WP10)

– Corrosie van staal in beton (WP11)

– Corrosie bij olie- en gasproductie (WP13)

– Coatings (WP14)

– Corrosie in raffinaderijen en petrochemie (WP15)

– Kathodische bescherming (WP16)

– Automobielcorrosie (WP17)

– Wrijvingscorrosie (WP18)

– Corrosie van kunststoffen (WP19)

– Corrosie en corrosiebescherming van drinkwatersystemen (WP20)

– Corrosie van archeologische en historische artefacten (WP21)

– Corrosiecontrole in de ruimtevaart (WP22)

– Corrosiebetrouwbaarheid van elektronica (WP23)

– CO₂-corrosie in het vangen, transport en opslaan van CO₂ (TF CO2)

– Atmosferische corrosie (WP25)

Call for papers

Deadline voor het indienen van onderzoeksverslagen is 16 januari 2023. De richtlijnen hiervoor zijn: maak een samenvatting van 1-2 pagina’s (incl. figuren, max. grootte 1 MB, max. 2 pagina’s). De samenvatting moet expliciet de doelstellingen, nieuwe resultaten en conclusies of de betekenis van het werk vermelden. Gebruik het sjabloon op de website om een bijdrage correct op te maken en upload deze als PDF-bestand. Voer de auteurslijst (auteur en co-auteur(s)) en affiliaties in dezelfde volgorde in als in de samenvatting.

De selectie van de bijdragen zal gebaseerd zijn op de beoordeling van de samenvattingen door het wetenschappelijk comité. Geaccepteerde samenvattingen worden voor alle conferentiedeelnemers gepubliceerd in een boek met samenvattingen (PDF-bestand).

Let op: Er kan geen kwijtschelding van inschrijvingsgeld worden betaald voor auteurs.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.