Alesta® AP QualiSteel – efficiënte en duurzame coating van verzinkt staal


De innovatieve poedercoating Alesta® AP QualiSteel voor het coaten van thermisch verzinkt staal biedt de voordelen waar coaters naar op zoek waren. Uitstekende ontgassingseigenschappen en een goede vloei zorgen voor een schitterend oppervlak. De snelle en betrouwbare uitharding bij lage temperaturen zorgt voor energiebesparing en een verhoging van de productiviteit. Zeer goede UV- en vochtbestendigheid volgens de QUALISTEELCOAT-specificaties zorgen voor een langere levensduur van de gecoate onderdelen. Bovendien maken de nieuwe labelvrije en zuinige poederlakken van Axalta Coating Systems, die beschikbaar zijn in een breed gamma aan op RAL gebaseerde-kleuren, de coating duurzamer.

Voor het beschermen van gegalvaniseerde stalen constructies en producten zijn de eisen op het vlak, uitstraling en duurzaamheid aanzienlijk toegenomen. Om aan deze eisen tegemoet te komen, heeft Axalta de zeer efficiënte Alesta® AP QualiSteel-poederlakken in architecturale kwaliteit ontwikkeld. Dankzij de innovatieve productspecifieke eigenschappen kan de coating zonder voorontgassing worden aangebracht. In vergelijking met de traditionele twee-laagssysteem, maakt het gebruik van de nieuwe poedercoating een verhoging van de productiviteit mogelijk zonder het uiterlijk van het gelakte oppervlak te beïnvloeden.

Het hoge rendement en de verlaagde uithardingstemperatuur dragen ook bij aan een betere waardecreatie voor jobcoaters en in-house coatingbedrijven. Afhankelijk van de ondergrond die gecoat moet worden, kan Alesta® AP QualiSteel uitharden bij slechts 160°C, terwijl de productiviteit verder kan worden verhoogd bij hogere temperaturen. Naast de materiaal- en energiebesparing, spreekt de labelvrije formule in het voordeel van de nieuwe poedercoatings.

De poedercoatings, die deel uitmaken van het internationale kwaliteitslabel “QUALISTEELCOAT”, bieden ook een zeer goede UV-stabiliteit en mechanische weerstand, wat leidt tot een langere levensduur van de componenten.

Alesta® AP QualiSteel wordt typisch gebruikt voor het coaten van staalconstructies, machineonderdelen, tuinmeubilair, hekwerken, balustrades, speeltoestellen, stads- en buitenverlichting en nog veel meer. De poedercoatings zijn op voorraad leverbaar in de belangrijkste op RAL gebaseerde kleuren.

Voor meer informatie ga naar www.axalta.be/qualisteel

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.