Kennametal introduceert KCS10B voor Superlegering-Toepassingen


De meest geavanceerde draaisoort is de nieuwe kampioen voor het bewerken van op nikkel, kobalt en ijzer gebaseerde metalen voor de ruimtevaart en daarbuiten

Kennametal heeft zijn nieuwste en meest geavanceerde draaisoort KCS10B geïntroduceerd voor superlegeringen op basis van nikkel, kobalt en ijzer die worden gebruikt in de ruimtevaart en andere toepassingen bij hoge temperaturen. KCS10B, dat is voorzien van een revolutionaire coating die is aangebracht op een ultrafijnkorrelig hardmetaalsubstraat voor superieure hechting van lagen, levert tot 50% langere standtijd, meer voorspelbare processen en verbeterde productiviteit bij het werken met moeilijk te bewerken superlegeringen. De KCS10B overwint de meest voorkomende uitdagingen bij het draaien van superlegeringen – krater- en kerfslijtage — twee slijtage vormen die vaak leiden tot onverwacht en zelfs catastrofaal falen van het gereedschap.

Speciaal kathodisch opbrengen

Robert Keilmann, senior wereldwijde productmanager voor draaien, legde uit dat het geheim achter het succes van KCS10B Kennametal’s gepatenteerde “High-Power Impulse Magnetron Sputtering“ -technologie is (High-PIMS = kathodisch vernevelen) -. In plaats van de lichte regen van druppels die op snijgereedschap vallen tijdens traditionele PVD-bekledingsprocessen, genereert High-PIMS een fijne nevel van AlTiN en bouwt een reeks “extreem dunne, gladde en slijtvaste lagen” op.

Wisselende slijtage

Metalen zoals Inconel 718 en Stellite 31 staan erom bekend dat ze snelle slijtage en een onvoorspelbare standtijd veroorzaken, het is bewezen dat KCS10B de ap-kerfslijtage vermindert en de standtijd van 3 minuten tot meer dan 5 minuten verlengt bij voorbewerkingen. De standtijd van gereedschappen bij nabewerkingen gaat nog beter, bij zichtbare kratervorming en daaropvolgende uitval van gereedschappen wordt vaak vertraagd met een factor twee of drie in vergelijking met concurrerende merken.

Er zijn positieve en negatieve wisselplaten verkrijgbaar, evenals verschillende spaanvormers, snijkantuitvoeringen en geometrieën, waardoor de KCS10B de ideale oplossing is voor het draaien van op ijzer gebaseerde (S1), op kobalt gebaseerde (S2) of op nikkel gebaseerde (S3) legeringen .

Afgezien van een gladder oppervlak, kunnen met het nieuwe bekledingsproces ook veel scherpere snijkanten gecreëerd worden. Het geavanceerde proces van slijpen en snijkantuitvoeringen vermindert de wrijving die tot warmte leidt, wat de standtijd van het gereedschap verder verbetert. Het betekent ook minder opgebouwde snijkant, een andere veel voorkomende foutmodus in materialen van superlegeringen. In combinatie met de uitstekende maatvastheid waar Kennametal draaiwisselplaten om bekend staan, kunnen bedrijven nu de hogere prestaties, stabiliteit en voorspelbaarheid verwachten die nodig zijn om succesvol te zijn met deze uitdagende legeringen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.