Groot onderhoud Infrastructuur


Kwalitatieve bescherming

Het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat trekt 2,6 miljard euro uit voor onderhoud aan wegen, het spoor en waterwegen om ze duurzamer en betrouwbaarder te maken. Een van de projecten die dit jaar start is het onderhoud aan de Thompsonbrug en het sluizencomplex bij Grave. De brug heeft 9 overspanningen, is 515 meter lang en fungeert ook als ophanging van de schuiven van de stuw. De verfkleuren verlopen van rood aan de Brabantse zijde naar groen aan de Gelderse zijde. Het beoogde effect is een regenboog tussen Gelderland en Brabant.

De brug en het sluizencomplex hebben een verfbeurt nodig om aantasting van het metaal te voorkomen. Bij het verven van zo’n groot project in deze uitdagende klimatologische omstandigheden is het belangrijk om constant de reinheid en de ruwheid van de ondergrond te monitoren, net als het dauwpunt. Alleen onder optimale omstandigheden beschermt de nieuwe verflaag het metaal weer voor langere tijd tegen alle omgevingsinvloeden. Een DewCheck dauwpuntmeter, Stoftest Kit, Bresle Kit, en een Ruitjesproef hechtingstest zijn handige hulpmiddelen om de kwaliteit te bewaken. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.