Focus HEVAMI tijdens TechniShow op het schuren, ontbramen en richten van plaatdelen!


Op de komende TechniShow in Utrecht zal HEVAMI met name de focus leggen op het schuren ontbramen en richten van plaatdelen. U vindt HEVAMI dan ook zoals vanouds in hal 7 (stand 7.C.106) waar u alle toeleveranciers vindt op het gebied van plaatbewerking.

Zo zullen wij ook dit jaar diverse ontbraammachines demonstreren voor het ontbramen en/of afronden van snijdelen.  Van het fabrikaat Loewer zullen wij een DiscMaster 4TD en een speciale nieuw ontwikkelde SwingGrinder-Steel demonstreren. Deze SwingGrinder-Steel is special ontwikkeld voor bedrijven welke alleen staal verwerken en dan met name autogeen- en plasmasnijdelen. Voor de beurs hebben wij de SwingGrinder-Steel echter zo uitgevoerd dat wij ook makkelijk andere materialen zoals rvs en aluminium kunnen demonstreren. De DiscMaster 4TD en de SwingGrinder worden reeds door vele bedrijven ingezet voor het ontbramen van veelal lasersnij-, watersnij- en stansdelen. Van NS Maquinas tonen wij dit jaar de DM1100-DC ontbraammachine welke voorzien is van de unieke slijpwals welke vroeger kenmerkend was voor de ERNST ontbraammachines. Hiermee is de machine uitermate geschikt om autogeen- en plasmasnijdelen te ontbramen waarbij vanzelfsprekend ook lasersnijdelen ontbraamd kunnen worden. Daarnaast is deze machine voorzien van dwarsbanden welke zorgen voor een optimale kantenafronding. Naar wens kunnen deze ook aan de onderzijde geplaatst worden zodat de delen in één doorloop ontbraamd en afgerond worden.

Zoals velen reeds van ons gewend zijn zullen wij ook weer uitgebreid aandacht besteden aan de langbandschuurmachines van Kuhlmeyer welke ideaal zijn om lasnaden te verwijderen en/of een finishing aan te brengen. Dit jaar zullen wij de ZBS machine met handling demonstreren. Deze machine staat bekend als de grote allrounder en is hiermee ook de meest verkochte langbandschuurmachine. Doordat de schuurbanden meer dan 90 graden kunnen kantelen is deze machine ook perfect om 3-dimensionale producten te bewerken. De ZBS machine welke wij op de beurs tonen is een manuele machine maar deze machine is ook als een volledig automatische machine leverbaar onder de naam ZBS-Robotec.

Geheel verheugd zijn wij met het feit dat wij dit jaar ook een speciale schuurmachine kunnen tonen van onze leverancier SHL AG uit Böttingen in Duitsland welke wij sinds eind 2018 aan ons programma hebben toegevoegd. SHL is gespecialiseerd in het automatisch schuren, polijsten, borstelen en ontbramen middels robots. De kracht van SHL, welke ondertussen meer dan 30 jaar ervaring hebben op dit gebied, zit hem o.a. in het feit dat zij niet alleen kennis hebben van het programmeren van de robot (men werkt met KUKA, ABB of FANUC) maar daarnaast ook alle schuur-, polijst- en ontbraammachines in eigen huis produceren inclusief de productie van de noodzakelijke grijpers. Daarnaast beschikt men ook over een in eigen huis geproduceerde interface waardoor het bedienen van de robotcel zéér gebruiksvriendelijk is.

Verder pakken wij dit jaar ook groot uit met een richtmachine van het fabricaat Kohler. Zo zullen wij dit jaar een Peak Performer richtmachine (type 60P1300) demonstreren welke geschikt is voor plaatdikte van 0,6 tot 17 mm bij een breedte tot maximaal 1300 mm. Het servo-mechanische concept zorgt ervoor dat de machine minder energie verbruikt, geen risico op milieubelastende olie geeft en minder onderhoud vergt dan een hydraulische machine. Vanwege de toenemende kwaliteitsvraag in de markt en de sterk fluctuerende kwaliteit van het plaatwerk, zien wij de vraag naar het richten van snijdelen sterk toenemen. Zo stellen steeds meer bedrijven vast dat het richten middels een precisie richtmachine niet alleen het maar gewoon recht maken van een plaat is. Zo worden middels het richten de aanwezige spanningen in het materiaal in evenwicht gebracht en sterk gereduceerd. Zo kan een plaat in eerste instantie als probleemloos  gezien worden omdat hij bij aanlevering recht is. Door het snijden (autogeen-, plasma-, lasersnijden) of ponsen kunnen de als het ware ingevroren spanningen vrijkomen waardoor het materiaal zich sterk zal vervormen. Deze vervorming zorgt tijdens het snijden en ponsen al direct voor grote nadelen maar heeft ook gevolgen voor eventuele vervolgprocessen. Zo laten gerichte plaatdelen zich nadien ook veel makkelijker kanten en lassen, zodat hier grote tijdsbesparingen te realiseren zijn.

Omdat veel plaatbewerkers ook buisprofielen verwerken zullen wij ook de ML100 buizenschuurmachine van NS Maquinas demonstreren. Deze buizenschuurmachine is geschikt voor de bewerking van zowel rechte als gebogen buizen van rond 10 tot 114 mm. Deze vrijeband schuurmachine wordt door veel van onze klanten ingezet voor de bewerking van o.a. trapleuningen, meubels en bullbars. De door ons gedemonstreerde machine is voorzien van sensors waardoor rechte buizen volledig automatisch bewerkt kunnen worden.

Vanzelfsprekend kunt u bij ons tijdens de beurs ook terecht voor informatie omtrent de overige machines welke HEVAMI in het programma heeft  zoals bijvoorbeeld: werpstraalmachines, straalkasten, trommelontbraammachines, polijstmachines, afschuinmachines en vele andere machines op het gebied van de mechanische oppervlaktetechniek.

Graag tot ziens in hal 7, stand C.106. De koffie staat klaar!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.