AkzoNobels poedercoatings op het hoogste gebouw van Warschau


Europa krijgt binnenkort een nieuwe wolkenkrabber. Een gebouw dat dankzij een hoogwaardig poedercoatingsysteem van AkzoNobel beschermd wordt tegen de soms heftige weersomstandigheden in Warschau.

Met een hoogte van 310 meter gaat de Varso Tower de skyline van de Poolse hoofdstad bepalen. De toren krijgt een gestroomlijnde zwarte buitenkant waarvoor gebruik gemaakt is van de poedercoating Interpon D2525. Deze super durable topcoat is gebruikt om de beplating en de profielen de markante kleur Noir Sablé te geven. Een Interpon Redox Plus primer staat aan de basis van dit verfsysteem. AkzoNobel is een van de bedrijven die aan dit project werkt. Het wereldberoemde architectenbureau Foster and Partners heeft het ontwerp voor de toren gemaakt.

“Het is inspirerend om samen met enkele van de toonaangevende namen uit de industrie aan dit prestigieuze project te werken”, zegt Mattijn Klaver, Sales Manager Benelux voor AkzoNobel Powder Coatings. “Klanten willen een bijzonder uiterlijk in topkwaliteit. Ons Interpon D2525 super durable assortiment is verkrijgbaar in prachtige en trendy kleuren en afwerkingen. De coatings gaan daarnaast heel lang mee en combineren duurzaamheid met economische voordelen in applicatie.”

Als de bouw van de Varso Tower in 2020 voltooid is maakt het gebouw deel uit van een gebied dat tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd raakte en nu wordt herontwikkeld. De toren, met verschillende zakelijke bestemmingen krijgt een observatiedek op de 53ste verdieping, met een spectaculair uitzicht over de gerevitaliseerde omgeving.

Daniela Vlad, Managing Director van AkzoNobels Powder Coatings business: “We leveren toonaangevende producten voor architectonische monumenten over de hele wereld en zijn trots op onze bijdrage aan het Varso Tower project. Het maakt onze passie voor verf voor iedereen zichtbaar.”

Het Interpon-systeem biedt de toren bescherming tegen zware omstandigheden zoals felle zon, harde wind en heftige regenbuien. Het voldoet ook aan de criteria voor duurzaam bouwen, aangezien geen van de poeders vluchtige organische stoffen (VOS) of zware giftige metalen bevat. AkzoNobel is de eerste wereldwijde leverancier van poedercoatings die al in 2015 een Environmental Product Declaration kreeg, een bevestiging van de voortdurende inzet van de onderneming om duurzame producten aan zijn klanten te leveren.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.