TIV 2019 met veel nieuwe en terugkerende deelnemers


De aankomende editie van de vakbeurs TIV in Evenementenhal Hardenberg telt de nodige nieuwe exposanten. Ook een aantal bedrijven keren na een paar jaar afwezigheid terug op de beurs. Voor TIV is het de laatste editie in de huidige vorm. Na de beurs gaat het verder als MIX Noordoost. Tijdens TIV 2019 maakt de maakindustrie alvast kennis met een aantal nieuwe initiatieven van MIX Noordoost, zoals de Technologiestraat en de themaroute ‘Werkgever van de toekomst’.

Uit het deelnemersveld van TIV prijken veel nieuwe namen, waaronder Suplacon (Plaatwerk 365), Transtecno Aandrijftechniek, Pedeo Hogedrukgieterij, Nedelko, Hulotech, Fox Industries en ELBO Engineering. Daarnaast keren meerdere exposanten na een (korte) afwezigheid terug op de beursvloer: AKB Longs, ZEP Industries, Smart Production Solutions, Köbo, Alwetech en Mevotex. “Al deze exposanten spreken het vertrouwen uit in de beurs en het (nieuwe) concept”, zegt Bart Leferink namens beursorganisator Easyfairs Nederland.

Overzicht deelnemende exposanten

Daarnaast presenteren zich op TIV 2019 ook veel trouwe deelnemers, waaronder bekende namen als Disselhorst Metaal, Bauhuis, Masevon, Tumakon, Valk Welding en Itter. Verder is de beursvloer gevuld met vooraanstaande partijen als 247Tailor Steel, Mitutoyo, Staubli, Schunk, IKO Nippon Thompson. Ook Duitsland is vertegenwoordigd met o.a. Joke Technology en Wocken Industriepartner. Bovendien brengt het Duitse metaal- en machinebouwnetwerk MEMA en haar leden een bezoek aan TIV 2019. “Alles zo bij elkaar opgeteld is dat ook de kracht van deze editie: we mogen rekenen op de steun van onze trouwe achterban, grote marktspelers, maar voelen ons ook versterkt door al die nieuwe bedrijven of bedrijven die weer terugkeren. Zo kunnen we de bezoeker dit jaar een heel compleet aanbod aanbieden”, aldus Leferink.

Bedrijven in Technologiestraat

Een nieuw initiatief op TIV is de Technologiestraat. Dit is een onderdeel van MIX Noordoost dat tijdens TIV wordt geïntroduceerd. Er is momenteel veel vraag naar meer kennis over robotisering. De komst van de technologiestraat haakt in op de ontwikkelingen van de markt en ook op de wens van bezoekers. De pilot was om aantrekkelijke marktleiders/koplopers te presenteren op de beurs en dat is nu gelukt, want meerdere robotmarken zijn te vinden in de technologiestraat: Staubli, Robotics Benelux, Valk Welding, We Cobot, Cobot Automation, Industrial Cobotics, Schunk, Olmia Robotics en Rolan Robotics. Bezoekers maken hier kennis met draaiende robots. Zo kunnen ze zelf zien hoe relatief eenvoudig het kan zijn om bijvoorbeeld cobots te programmeren.

Themaroute ‘Werkgever van de toekomst’

De Technologiestraat is te vinden in hal 6, vlakbij het kennistheater waar robotisering ook tijdens diverse sessies terugkomt. Een ander nieuw initiatief tijdens deze editie is de themaroute: ‘Werkgever van de toekomst’. Veel bedrijven in de branche hebben een enorme uitdaging met het vinden van nieuwe medewerkers, met name technisch geschoolde medewerkers zijn lastig te vinden. Hier speelt de themaroute ‘Werkgever van de toekomst’ op in.

Samenwerking met scholen in de regio Noord- en Oost-Nederland

Voor deze themaroute heeft beursorganisator Easyfairs een samenwerking opgezet met verschillende scholen uit de regio, zoals Drenthe College, Deltion College, Technova, Windesheim en Saxion Hogeschool. Hierdoor komen circa 200 studenten naar TIV die een technische studie (bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, mechatronica, technical engineering, productontwikkeling) volgen.

Invulling van ‘Werkgever van de toekomst’

De themaroute ‘Werkgever van de toekomst’ begint en eindigt in het TIV-café. Om precies te zijn bij de vacaturewand waar de deelnemende bedrijven ook hun vacatures in de spotlight kunnen zetten. Vanaf daar loopt de route langs verschillende bedrijven op de beursvloer die allemaal te herkennen zijn aan een embleem op hun stand. De deelnemende bedrijven delen dan informatie over werken in de techniek en de specifieke mogelijkheden bij hun bedrijf, zoals stages of openstaande vacatures.

Nieuw concept 2020

De themaroute ‘Werkgever van de toekomst’ zal ook onderdeel uitmaken van het nieuwe concept voor MIX Noordoost in 2020. De laatste editie van TIV en tegelijkertijd de eerste kennismaking met MIX Noordoost is op 17, 18 en 19 september 2019 in Evenementenhal Hardenberg. Voor meer informatie: www.tiv-hardenberg.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.