Penn Color opent nieuwe productieplant voor pvc- en engineering plastics-masterbatches en specialty coatings op bestaande locatie in Venray


Met de opening van de nieuwe productieplant voor pvc masterbatches heeft Penn Color de uitbreiding van zijn vestiging in Venray, goed voor een investering ter waarde van $12 miljoen, afgerond. In de nieuwe plant worden hooggeconcentreerde kleur- en additief masterbatches voor pvc- en engineering plastics geproduceerd. Daarnaast worden er hoogwaardige specialty coatings geproduceerd. De masterbatches worden onder meer gebruikt voor de productie van pvc-profielen, pvc-gevelbekleding en pvc-kalanderfilm en voor diverse hoogwaardige polymeertoepassingen. De vestiging in Venray produceerde eerder al thermoplastische masterbatches voor de verpakkingsindustrie evenals waterige inkten en coatings voor de behang- en vloerbedekkingsindustrie.

Met het toepassen van zonnepanelen, warmteterugwinning uit het proces en het gebruik van warmtepompen als alternatief voor traditionele verwarming en koeling van gebouwen en processen is er veel nadruk gelegd op de duurzaamheid van de processen.

“Met de uitbreiding van onze vestiging in Venray investeren we in de toekomst van onze klanten en anticiperen we op hun behoeften”, vertelt Kevin Putman, Jr., President van Penn Color. “Daardoor kunnen we direct inspelen op toekomstige kansen en meer met onze klanten samenwerken. De vernieuwde vestiging in Venray biedt meer service, ondersteuning en toegang tot eersteklas capaciteiten. We zijn trots op de manier waarop we onze klanten bedienen. We onderscheiden ons door onze flexibiliteit en door ons vermogen onze klanten unieke oplossingen te bieden met ongekend maatwerk. Dit maakt Penn Color tot een gewaardeerd partner.”

De officiële opening, voor medewerkers van Penn Color en genodigden, vindt plaats op 12 oktober 2019. De festiviteiten omvatten onder andere presentaties door Kevin Putman, Jr., President van Penn Color, Cees Roeleveld, Managing Director van Penn Color International BV, Bart van Tienen, Operations Manager en Jan Loonen, wethouder en locoburgemeester van de gemeente Venray. Ook vindt er op de locatie een onthulling plaats, zijn er rondleidingen, en ’s avonds is er een evenement voor medewerkers en hun gezinnen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.