De ster op het gebied van bio-teelt


Al meer dan 65 jaar kweekt RedStar het hele jaar door tomaten volgens de hoogste productie- en smaakcriteria. Nu heeft de onderneming samen met The Coatinc Company en op basis van de fundamentele waarden Kwaliteit, Innovatie en Duurzaamheid in Dinteloord de eerste Ultra-Clima-broeikas in Nederland gerealiseerd.

Bij de bouw van de richtinggevende broeikas konden de modernste inzichten van de biologische teelt worden toegepast. Een nieuwe bovenconstructie zorgt bij een totaal oppervlak van meer dan 100.000 vierkante meter en een kolomhoogte van meer dan zeven meter voor maximale verlichting. Bij aanzienlijke energiebesparingen heerst er altijd het optimale groeiklimaat. Bovendien zorgt een constante overdrukatmosfeer ervoor dat insecten de kas niet kunnen binnendringen en kan er dus zonder de toepassing van pesticiden worden geoogst.

Het project is gerealiseerd in samenwerking met Peter Dekker Installaties en Verkade Klimaat. Coatinc Alblasserdam verzinkte ongeveer 600 ton staal, Coatinc De Meern voorzag ca. 25.000 m2 van een poedercoating.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.