100ste VA-keur richtlijncertificaat uitgereikt


Op dinsdag 27 november 2018 tijdens de VA-keur ledenbijeenkomst in de Evenementenhal in Gorinchem, is het 100ste VA-keur richtlijn certificaat uitgereikt. De firma Wout Hogervorst uit Noordwijkerhout nam dit maal het certificaat in ontvangst. Voor een volle zaal deelnemers ontving een positief verraste Andre Hogervorst het certificaat. Gehuld in een mooie lijst werd het document overhandig door Huib Oostdijk, directeur van certificerende instelling HHC/DRS.

Veiligheidsbewustzijn

De VA-keurbedrijven mogen trots zijn. Door hard werken weten ze hun VA-keur richtlijn certificatie te behalen. Auditors zijn over het algemeen goed te spreken over de manier waarop bedrijven bezig zijn met veiligheid binnen het bedrijf. Het is niet altijd even gemakkelijk en het vraagt echt wel commitment. Het veiligheidsbewustzijn binnen de bedrijven wordt vergroot en dat is een belangrijke winst.

Het is een mooie mijlpaal en waardering voor de weg die VA-keur zo’n twee jaar geleden is ingeslagen. De VA-keur richtlijn is het branche specifieke antwoord op de invulling van hoge veiligheid- en kwaliteitseisen die aan keurbedrijven worden gesteld. Daar waar voorheen VCA* bedrijfscertificering als uitgangspunt werd gebruikt, is de VA-keur richtlijn een meer dan volwaardige vervanger daarvan. Kwalitatief vergelijkbaar, maar met meer maatwerk en branchegerichtheid waardoor het beter aansluit bij de branche. Voor de invulling van de eisen wordt aan de keurbedrijven een digitale (veiligheids)handboek verstrekt. Dit maakt het uitvoeren van het eigen veiligheidsbeleid door de bedrijven bijzonder effectief en efficiënt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.