Henkel breidt expertise voor functionele coatings uit


Divisie Adhesive Technologies breidt expertise voor functionele coatings uit

Henkel Adhesive Technologies versterkt zijn expertise op het vlak van functionele coatings door mee te investeren in het Nederlandse Kriya Materials (Kriya). Op basis van het nanotechnologieplatform voor metaaloxide levert dit bedrijf, gespecialiseerd in geavanceerde materialen, multifunctionele coatings en masterbatches op maat, binnen een ruim assortiment van producttoepassingen voor de flexibele films- en glassector.

“Functionele coatings vormen een van onze voornaamste onderzoeksgebieden om de groei binnen de divisie Adhesive Technologies te stimuleren”, zo verklaart Paolo Bavaj, de directeur van de afdeling Corporate Venturing bij Henkel Adhesive Technologies. “Kriya heeft de doeltreffendheid van zijn innovatieve oplossingen voor diverse toepassingen en sectoren al bewezen en biedt een veelzijdig platform dat mooi aansluit op onze bestaande technologieën. Samen streven we ernaar om de technologie binnen onze brede klantenkring en op wereldmarkten zoals elektronica en de automobielindustrie ten volle te benutten.”

Kriya werd opgericht in 2006 en ontwikkelde antistatische coatings voor plasma-tv’s, op basis van de eigen technologie die verworven werd via een spin-off van Philips. Na de achteruitgang van de markt voor plasma-tv’s, in 2014, kon het bedrijf zijn nanotechnologieplatform voor metaaloxide en expertise op het vlak van coatingformules succesvol uitbouwen. Daarna ontwikkelde Kriya coatingformules op maat en masterbatches voor diverse markten. Tijdens het ontwikkelingsproces lag de Henkel AG & Co. KGaA, Corporate Communications focus op producten die goed scoren qua energie-efficiëntie, energiebehoud en duurzaamheid van consumenten- en industriële producten.

Vandaag omvat Kriya’s portfolio producten op maat met diverse eigenschappen: antireflectie, vuilafstotend, antistatisch, near-infrared light of krasbestendigheid. De technologie geeft de energieopwekking van zonnepanelen een boost en verbetert de lichtaanmaak in oled- en ledverlichting. Daarnaast biedt Kriya een ruim portfolio met producten die de duurzaamheid en gebruikerservaring van oppervlakken verbeteren, zoals die van displays.

“We zijn erg blij met de investering van Henkel en mede-investeerders Chemelot Ventures en Shift Invest”, aldus Roel Huis in ‘t Veld, directeur van Kriya. “Nu kunnen we opnieuw sneller groeien en wereldwijd in onze sales en R&D investeren. Henkel zal als aandeelhouder de zichtbaarheid van onze producten versterken op alle markten waarbinnen we actief zijn. We kijken er vooral naar uit om samen met Henkel voor bepaalde toepassingen een go-to-marketstrategie te ontwikkelen en uit te voeren.”

Henkel Adhesive Technologies is een van de wereldleiders op het vlak van functionele coatings op verschillende industriële markten. Met bekende merken zoals Bonderite en Loctite biedt de bedrijfsdivisie haar klanten unieke oplossingen met extra functionaliteiten en een verbeterde duurzaamheid.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.