Airless Verfspuiten; Nu Nog Veiliger!!


Gevaar voor injectie door de huid
Bij industrieel spuiten wordt de coating met zeer hogedruk verwerkt waarbij het grootste gevaar is dat de spray, welke uit de spuitmond komt, in contact raakt met de huid of ogen met als gevolg hogedruk injectieletsel. Bij hogedruk injectieletsel komt de vloeistof binnen door de huid waarna deze zich verspreid door het weefsel en spieren, afhankelijk van de afstand tussen bron en lichaamsdeel en de druk van de apparatuur.

Indien hogedruk injectieletsel plaatsvindt is timing cruciaal, het slachtoffer moet zo snel als mogelijk medische behandeld worden waarbij in veel gevallen amputatie niet te voorkomen is.

De Oplossing ATB Automatische Trekker Beveiliging

Met ATB werkt u intuïtief veilig
De ATB trekkerbeveiliging voorkomt onopzettelijk overhalen wat zorgt voor maximale veiligheid bij gebruik, zonder in te boeten op bedieningsgemak. De gemodificeerde trekker is voorzien van een blokkering die voorkomt dat de trekker bediend kan worden. Door het indrukken van de ontspanner wordt de blokkering ontgrendeld waardoor de trekker naar achteren bewogen kan worden. Nadat de trekker losgelaten is wordt deze automatisch opnieuw geblokkeerd. Belangrijk, bovenbeschreven modificatie heeft geen invloed op de veiligheid van het originele ontwerp. De integriteit van alle veiligheden blijven gehandhaafd. De veiligheid, welke verkregen wordt door bovenbeschreven modificatie zoals geleverd door de firma RASCO, is additioneel op de reeds bestaande beveiligingen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *