Byk Nederland investeert in nieuwe fabriek voor wasdispersies op oplosmiddelbasis


Byk Additives begint 2024 met een flinke investering in Nederland. Op 11 januari vierde Byk Nederland de eerste paal voor de bouw van een nieuwe productiefabriek in Deventer. In een ultramoderne procesinstallatie, die de bestaande fabriek zal vervangen, zullen hier oplosmiddelhoudende wasdispersies worden geproduceerd om aan de huidige en toekomstige klantbehoeften te voldoen – uiteraard in lijn met bestaande en toekomstige wettelijke eisen. Byk investeert een dubbelcijferig miljoen euro in de nieuwe productiefabriek

Byk is een wereldwijde leverancier van speciale chemicaliën. De additieven en gedifferentieerde oplossingen van het bedrijf optimaliseren de product- en materiaaleigenschappen, evenals de productie- en toepassingsprocessen. Byk-additieven verbeteren onder meer de krasbestendigheid en oppervlakteglans, de mechanische sterkte of het vloeigedrag van materialen en eigenschappen zoals UV- en lichtstabiliteit of vlamvertraging. Op het gebied van kwaliteitsborging dienen de meet- en testinstrumenten van Byk voor het effectief beoordelen van uiterlijk en fysieke eigenschappen.

Tot de klanten van het bedrijf behoren fabrikanten van coatings en drukinkten, kunststoffen, lijmen en afdichtingsmiddelen, maar ook reinigingsmiddelen, vloercoatings en smeermiddelen. Byk-additieven worden ook met succes gebruikt in de bouwchemie, de olie- en gasindustrie en de gieterij-industrie.

Byk heeft een wereldwijd netwerk van dochterondernemingen en exploiteert productielocaties in Duitsland (Wesel, Kempen, Schkopau, Moosburg, Geretsried), Nederland (Deventer, Denekamp, Nijverdal) en het Verenigd Koninkrijk (Widnes), in de VS (Wallingford, Chester, Columbia, Earth City, Gonzales, Louisville, Pittsford) en in China (Shanghai, Tongling). Het bedrijf maakt deel uit van de ALTANA Groep en heeft wereldwijd ruim 2.500 medewerkers in dienst.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.