Valt uw bedrijf sinds 2023 onder de herziene ARIE-regeling?


Dan heeft u tot 1 januari 2024 om u te melden bij de Arbeidsinspectie.

De Aanvullende Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (ARIE) is een regeling in het Arbeidsomstandighedenbesluit. De ARIE-regeling geldt voor bedrijven met vergelijkbare risico’s als bedrijven die onder het Brzo 2015 vallen: bedrijven die werken met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen.

Bedrijven die gevaarlijke stoffen in huis hebben – of kunnen hebben – in hoeveelheden die boven de vastgestelde drempelwaarden uitkomen, zijn ARIE-plichtig

ARIE-plichtige bedrijven moeten zich vanaf 1 januari 2023 melden bij de Nederlandse Arbeidsinspectie. Valt uw bedrijf sinds 2023 onder de herziene ARIE-regeling? Dan heeft u tot 1 januari 2024 om u te melden bij de Arbeidsinspectie. U kunt zich hier melden.

Weet u (nog) niet of uw bedrijf onder de herziene ARIE-regeling valt, maar heeft u in uw bedrijf galvaniseer- en anodiseerbaden, beitsbaden, sterk alkalisch ontvettingsbaden en/of producten die organische oplosmiddelen bevatten? Maak dan gebruik van de rekenhulp om erachter te komen of u onder de herziene ARIE-regeling valt. De rekenhulp is hier te vinden.

Bron: Vereniging ION

Foto: Kecko op Creative Commons

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.