Het sneller en nauwkeuriger aanbrengen van protectieve bitumen coatings


Scheepswerf Geertman zet Graco E-XTREME™  elektrische airless in voor het verspuiten van bitumen coating

Scheepswerf Geertman in Zwartsluis is specialist op het gebied van moderne tot authentieke binnenvaart, van stuurwerkinrichtingen tot gecompliceerde (schade) reparaties aan beunschepen, drogelandingsschepen, tankvaartschepen, klippers, tjalken, passagiersschepen, pleziervaart en woonschepen. Deze schepen trotseren extreme omstandigheden in zout water dus een goede, beschermende coating is onmisbaar. Geertman was op zoek naar de juiste spuitapparatuur voor het aanbrengen van de conserverende bitumen coating Oléus Metalkote 633B en heeft in overleg met Wiltec gekozen voor een elektrische airless: Graco E-XTREME™ .

Oléus Metalkote 633B is samengesteld uit een bitumineus product dat vloeibaar is gemaakt met een uit aardolie vervaardigd oplosmiddel. Deze bitumen coating wordt gebruikt ter bescherming van ijzer, beton, hout en verouderd polyester. Het product heeft een goede hechting op verouderde teer- en bitumenlagen en biedt daardoor een uitstekende bescherming bij het behandelen van pleziervaartuigen, binnenvaartschepen, damwanden, steigerpalen, woonboten, sluisdeuren en andere onderdelen die afwisselend of permanent in contact met water staan.

Vaak worden deze zware producten verspoten onder hogedruk. Scheepswerf Geertman heeft echter gekozen voor de elektrische airless Graco E-XTREME™ , omdat dit spuitapparaat vele voordelen biedt:

  • geen compressor nodig voor perslucht nodig;  dus lagere investeringskosten
  • een spuitslang van 60 –  90 meters is voldoende voor dit materiaal
  • geschikt voor het verspuiten van zeer zwaar te verwerken materialen

de Graco E-XTREME™  installaties zijn een elektrisch alternatief voor de lucht aangedreven varianten en geven een zeer vloeiend en gelijkmatig spuitbeeld

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.