Renault Sport Racing en DuPont kondigen strategisch partnerschap aan


Meerjarige samenwerking om de prestatie van de Formule 1 te optimaliseren en om de technologie-ontwikkeling voor toepassingen in reguliere auto’s te bevorderen.

Renault Sport Racing en DuPont hebben vandaag een meerjarig, strategisch en technisch partnerschap aangekondigd. Ze gaan nieuwe technologie leveren, te beginnen met innovatieve oplossingen op het gebied van hybride en elektrische aandrijfsystemen. De systemen zullen de Formule 1 en andere raceprogramma’s helpen om verder te ontwikkelen. Op basis van een gedeelde visie om unieke uitdagingen aan te gaan in de snel veranderende reguliere auto-industrie, zullen Renault Sport Racing en DuPont de mogelijkheden onderzoeken. Ze zullen gaan samen werken aan de innovatie en het versnellen van de ontwikkeling van nieuwe technologie voor toekomstige consumententoepassingen en voor de toepassing in reguliere auto’s.

Dupont is verheugd om een team te vormen met het Renault Formule 1 Team om samen baanbrekende innovaties in de automobieltechnologie te introduceren. De Formule 1 staat bekend als de technologisch meest geavanceerde sport ter wereld. Bovendien heeft het de afgelopen jaren de hybride, elektrische aandrijfsystemen in de armen gesloten. Als de door DuPont en het Renault Formule 1 Team gezamenlijk ontwikkelde technologieën een verschil in prestatie kunnen maken onder de omstandigheden van de snelheid, stress en hitte van een F1-auto die met 370 km/uur over het circuit racet, dan hebben we er alle vertrouwen in dat we die oplossingen zo kunnen versnellen dat ze hun toepassing vinden in reguliere auto’s.

DuPont brengt de auto-industrie al ruim 80 jaar essentiële innovaties. De toonaangevende technische polymeren en hechtmiddelen spelen vandaag de dag een cruciale rol in gewichtsbeperking, warmtemanagement, connectiviteit en verbeterde veiligheid. In de motorsport wordt DuPont™ Kevlar® vezel al toegepast in de banden en carrosserie van de Formule 1 bolides. DuPont™ Nomex® papier wordt gebruikt aan de binnenkant voor het afschermen van de accu en voor elektrische isolatie. DuPont draagt ook bij aan de bescherming van de coureurs: Nomex® vezel wordt verwerkt in racepakken ter bescherming tegen hitte en vlammen, en Kevlar® vezel is een belangrijk veiligheidscomponent in de helm van de coureurs.

DuPont heeft een lange geschiedenis in het uitvinden en ontwikkelen van innovatieve producten die de prestatie verbeteren in zowel de motorsport als personenauto’s. Tegelijkertijd worden deze voertuigen ook veiliger, efficiënter en duurzamer maakt. Het meerjarige partnerschap voor technische ontwikkeling zal een voortdurende samenwerking mogelijk maken. Zo worden hybride technologie en oplossingen voor het chassis bevordert. Dit zal uiteindelijk resulteren in betere efficiency en concurrentie op het circuit.

In 2018, lanceerde DuPont het AHEAD™ initiatief, dat staat voor Accelerating Hybrid-Electric Autonomous Driving (het versnellen van het hybride-elektrisch autonoom rijden). Het initiatief richt zich op het creëren van technologieën en materialen voor de overschakeling op elektrische auto’s, connectiviteit, autonoom rijden en daaraan verwante infrastructuur. Deze spelen ook een sleutelrol in het technische partnerschap met het Renault F1 Team. Gebieden waarop de partijen samenwerken zijn onder meer de ontwikkeling van constructielijmen voor het warmtebeheer van de accu’s. Daarnaast worden ook materialen voor stroom-, infrastructuur- en sensor-elektronica ontwikkeld. Omdat de waarde van deze innovatieve, hoogwaardige materialen snel wordt bewezen in de motorsportomgeving, komt dit direct ten goede aan het ontwerpen van voertuigen die minder zwaar zijn en zuiniger met brandstof zonder dat dit de prestatie, het comfort of de veiligheid aantast – of dat nu in een bolide is of een gewone auto.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *