Coatinc Ninove veredeld TW Melle


In opdracht van de Belgische Spoorwegen

België heeft een van de dichtste spoorwegnetwerken ter wereld: met een dichtheid van 112,6 m / km² ligt het ver boven het EU-gemiddelde. Het onderhoud van een infrastructuur van dit formaat vormt een uitdaging voor de nationale spoorwegmaatschappij. Hiervoor is het TW Melle-project gerealiseerd in de gelijknamige Belgische stad. Onderhoud, schouwing, herstelling en reiniging van het dieseltractiematerieel en het elektrisch materieel zal worden uitgevoerd in de zojuist voltooide werkplaats. Het metaalwerk werd uitgevoerd door Dugardein-De Sutter, Coatinc Ninove heeft gezorgd voor het thermisch verzinken.

In totaal werd 270 ton staal – inclusief balken en andere staalconstructies binnen de fabriek – verwerkt vanaf begin van juni 2018 tot eind van september van hetzelfde jaar. Ann Eeckhout, Sales Representative van Coatinc Ninove, heeft het project vanaf het begin begeleid. Ze benadrukt het belang van de nieuwe werkplaats: “Omdat ons spoornetwerk in België zo dicht en uitgebreid is, is betrouwbaar onderhoud van het spoor absoluut noodzakelijk. Door onze samenwerking met Dugardein-De Sutter kan de technische inspectie en het onderhoud van het rollend materieel nu op de lange termijn worden gegarandeerd. “

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.