METAVAK 2019 schiet uit startblokken

Metavak 2019

Grens van 100 exposanten gepasseerd

Ruim een maand na de 2018-editie is de beursvloer voor 2019 al voor een groot gedeelte volgeboekt. Afgelopen week schreef de honderdste exposant zich in voor de vijftiende editie op 8, 9 en 10 oktober. METAVAK heeft een primeur. In 2019 vindt de vakbeurs voor industriële productietechnieken dan voor het eerst begin oktober plaats.

Dit is al meerdere jaren een wens van veel standhouders. METAVAK is blij dat de beurs nu beter aansluit op de planning van leveranciers van industriële productietechnieken voor plaatbewerking. Dit wordt direct bevestigd door het aantal inschrijvingen op het segment Plaatbewerking dat nu al heeft geboekt voor 2019.

Nieuwe plattegrondindeling

METAVAK introduceert in 2019 verschillende segmenten. Voorgaande jaren stonden alle exposanten nog kriskras door elkaar, maar dat verandert aankomende editie. Met de nieuwe plattegrondindeling worden exposanten op productietechniek ingedeeld in zes zones: automatisering, verspanen, plaatbewerking, reiniging/oppervlakte, 3D-printen en verbinden. De beurs komt hiermee tegemoet aan de vraag van bezoekers om efficiëntere indeling. In de afgelopen vijf jaar is het aantal exposanten met maar liefst 48 procent gegroeid. Door deze groei en de nieuwe datum neemt de aantrekkingskracht behoorlijk toe. Van oudsher wordt het event bezocht door zowel eindbeslissers als eindgebruikers in de metaalindustrie. Het percentage beslissingsbevoegden neem steeds verder toe, met in 2018 een toppunt waarbij bijna 70 procent van de bezoekers eind- of mede-beslisser was. Met het beursconcept wil de beurs stabiele groei vasthouden en uitgroeien naar een evenement waarbij de metaalbranche jaarlijks samenkomt en de laatste ontwikkelingen deelt en ontdekt.

Grotere stands in 2019

In 2019 is METAVAK de grootste vakbeurs op het gebied van industriële productietechnieken in Nederland. Exposanten boeken steeds vaker een grotere stand om een grotere machine te presenteren. Dat komt het aanbod en beleving op de beursvloer ten goede.

De vijftiende editie van METAVAK is op 8, 9 en 10 oktober 2019 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.metavak.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.