Duurzame poerdercoating op gevel Oeconomicum Düsseldorf


Op de campus van de Heinrich-Heine Universiteit in Düsseldorf is in 2010 een nieuw onderwijscentrum geopend. Het Oeconomicum is Gelegen aan de zuidoever van het universiteitsmeer. De westzijde van het pand wordt in 2018 met ruim één derde vergroot. EUROLACKE levert een uiterst duurzame poedercoating voor de gevel.

Het prestigieuze gebouw is ontworpen door Ingenhoven Architects. Door de lichte kromming volgt het ontwerp van het Oeconomicum  de contouren van het universiteitsmeer. Dit maakt toekomstige uitbreidingen mogelijk.

Voor de uitbreiding wordt de bestaande westgevel gedemonteerd. Hier wordt vervolgens een stuk aangebouwd. Deze nieuwe staalconstructie sluit naadloos aan op de bestaande constructie die bestaat uit scherpkantige T-profielen.

EUROLACKE levert de Alesta® SuperDurable poedercoating die voor deze gevel gebruikt wordt. Deze poedercoating is speciaal ontwikkeld voor aluminium en stalen architecturale componenten. Hierbij is een maximaal glansbehoud en kleurvastheid van groot belang zijn. Deze poedercoating heeft als basis een SuperDurable Polyester hars systeem. Dit bevat hoogwaardige pigmenten en stabilisatoren met uitstekende UV- en weersbestendigheid.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.