Nieuwe spectrofotometer CF-300 van Konica Minolta Sensing


Productnieuws

Hoe contactloze en snelle kleurmeting helpt bij oppervlaktebehandelingstoepassingen

Nauwkeurige en consistente kleur in oppervlaktebehandelingstoepassingen is essentieel voor het behoud van productkwaliteit, merkimago, naleving van regelgeving en klanttevredenheid. Het beheren van de eindresultaten in kleurconsistentie zal leiden tot efficiëntie en kostenbesparingen in productieprocessen, terwijl het onderzoek en ontwikkeling ondersteunt en zorgt voor consistentie in de wereldwijde toeleveringsketen.

Voldoen aan de verwachtingen van de klant en zorgen voor een merkimago van hoog niveau zijn tegenwoordig belangrijk voor fabrikanten in deze snelle consumptiewereld. Bedrijven investeren vaak aanzienlijke middelen in het creëren van een merkidentiteit die specifieke kleuren omvat. Afwijkingen van deze gevestigde kleuren kunnen het merkimago en de reputatie schaden. Consistente kleuren versterken de merkherkenning en het vertrouwen. Ook klanten hebben specifieke verwachtingen van de kleur van de producten die ze kopen. Een onnauwkeurige of inconsistente kleur kan leiden tot teleurstelling en het vertrouwen van de consument aantasten, met mogelijk verlies van verkoop en merkentrouw tot gevolg.

Daarom is het voor het behoud van productkwaliteit en klanttevredenheid van cruciaal belang dat de kleur van behandelde oppervlakken nauwkeurig en consistent is. In industrieën zoals de auto-industrie, consumentenelektronica en mode kunnen zelfs kleine variaties in kleur worden gezien als defecten, wat leidt tot ontevredenheid bij de klant en mogelijke product retouren. Een efficiënt kwaliteitscontroleproces in een vroeg stadium van de productie kan het aantal retourzendingen, het gegenereerde afval en het herbewerken verminderen en ook besparen op de kosten van grondstoffen.

Contactloze technologie

Met zijn moderne contactloze technologie elimineert de nieuwe spectrofotometer CF-300 van Konica Minolta Sensing het risico op wijziging of beschadiging van kwetsbare oppervlakken, waardoor de productintegriteit behouden blijft. Hierdoor is het een veelzijdige en efficiënte oplossing voor nauwkeurige kleuranalyse in tal van toepassingen:

  • Verf- en coatingbehandelingen: De kleur van geverfde oppervlakken controleren zonder de afwerking te verstoren dankzij de contactloze meting. Vloeibare monsters kunnen worden gemeten zonder een monster op een kaart aan te brengen. De CF-300 biedt de mogelijkheid om de kwaliteit van de verf in een eerder stadium te controleren.
  • Kleurconsistentie: Meet en controleer de kleurconsistentie voor en na het aanbrengen van coatings, zodat de productkwaliteit behouden blijft.
  • Kwaliteitscontrole: Controleer de kleur van de behandelde of gecoate oppervlakken om te controleren of de kleur overeenkomt met de gewenste specificaties.
  • Onderzoek en ontwikkeling: Beoordeel de kleureigenschappen van coatings in verschillende stadia van ontwikkeling en help onderzoekers hun formuleringen te verfijnen.
  • Optimaliseren van coatingprocessen: Productieprocessen optimaliseren om verspilling te verminderen en ervoor te zorgen dat coatings met maximale efficiëntie worden aangebracht door continu de kleur te controleren tijdens het aanbrengen van de coating.

De snelle meetmogelijkheden van de CF-300 tot 5 keer per seconde bieden de mogelijkheid om deze benchtop spectrofotometer te gebruiken voor inline toepassingen. De korte meettijd is ideaal voor real-time kwaliteitscontrole en continue bewaking, wat de productiviteit en efficiëntie in kwaliteitscontroleprocessen ten goede komt.

De spectrofotometer biedt flexibiliteit in metingen met opties voor een meetgebied van 8 mm (MAV) of een kleiner gebied van 1 mm x 0,75 mm (XUSAV), waardoor aan verschillende toepassingsbehoeften kan worden voldaan. De mogelijkheid om zowel kleine als standaard meetgebieden te meten, komt tegemoet aan een breed scala aan toepassingen en biedt een ongeëvenaarde veelzijdigheid.

Eenvoudige integratie in bestaande systemen

De CF-300 is ontworpen om naadloos te integreren met camera’s, waardoor nauwkeurige en geautomatiseerde uitlijning mogelijk is. Deze functie maakt eenvoudige integratie in bestaande systemen mogelijk, wat de efficiëntie van de workflow verbetert en nauwkeurigheid garandeert, vooral voor fijne 1 mm details. De gegenereerde kleurgegevens zijn ook volledig compatibel met andere spectrofotometers op basis van sferen, waardoor consistentie en betrouwbaarheid in kleuranalyse gegarandeerd zijn.

Klik hier voor meer informatie…

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.