Materials 2018, materialen & technieken het succes van een product


Thema:  “De rol van materialen & technieken in het succes van een product”

Materialen zijn de bouwstenen van alles om ons heen. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar waar zijn onze auto’s, machines en smartphones zonder een goede, sterke basis? Bijna vergeten we hoe bijzonder materialen zijn en welke uitdagingen het keuze-, creatie-, design- en productieproces met zich mee brengt. Laat u tijdens de zesde editie van Materials, vakbeurs en congres, op 30 en 31 mei in Veldhoven inspireren over oplossingen voor o.a.: corrosie, slijtage, hechtingen, lichtgewicht, vermoeiing en hergebruik. Speciale aandacht dit jaar gaat naar product design, circulaire economie en smart materials.
Tijdens Materials ontdekt u welke rol materialen spelen in het succes van uw product. Zo doet u inzichten op met betrekking tot de keuze van materialen en bijbehorende technieken bij de (her)ontwikkeling van uw product(en). Ook dit jaar presenteert Materials een all-in concept gebaseerd op de vier bouwstenen:
(nieuwe) Materialen
Materiaalanalyse
Verbindingstechnieken
Oppervlaktetechnieken
Elk met een eigen zone op de beursvloer en een aansprekend congresprogramma.

Congresprogramma met thema’s als circulaire economie en smart materials
Het congresprogramma biedt ruim 40 lezingen, verdeeld over de vier bouwstenen. Op 31 mei vindt de speciale lezingentrack “Smart Materials” plaats in samenwerking met PI Benelux, ASML en TUD/Holst Centre. Tijdens de vier lezingen in deze track delen de sprekers de laatste onderzoeks- en applicatietrends van slimme materialen. Tevens vindt u op Materials een Smart Materials paviljoen waar enkele voorbeelden worden tentoongesteld.

Parallel aan het lezingenprogramma gaat er speciale aandacht uit naar het thema circulaire economie. Zo verzorgt Holland Chemistry op 31 mei een gratis workshop met daarin 4 plenaire sessies waarin het recyclen en hergebruiken van kunststoffen en composieten centraal staan. Deze workshop wordt mede georganiseerd door NRK en TI COAST.

Stel uw vraag aan de materiaaldoktoren
Materials 2018 is dé plek om direct oplossingen te vinden voor uw materiaaluitdagingen. Zo kunt u uw uitdaging voorleggen aan een van onze Materiaaldoktoren, beide dagen te vinden op de beursvloer. Deze Materiaaldoktoren helpen u met het stellen van de juiste diagnose en geven u gratis behandeladvies. Neem uw uitdaging dus mee naar de beurs en ga direct aan de slag.

Materials Matchmaking 2018
Tijdens Materials 2018 organiseert Mikrocentrum in samenwerking met de Kamer van Koophandel en het Enterprise Europe Network een B2B Matchmaking. Deze Meet & Match brengt materiaalspecialisten, productontwikkelaars, product designers, engineers, onderzoekers, SME’s, OEM’s, toeleveranciers en intermediairs samen en faciliteert zo laagdrempelig het leggen van nieuwe contacten. Deelnemers kiezen vooraf welke personen zij willen ontmoeten tijdens de 30 minuten durende sessies. Meer info: https://materials2018.b2match.io/

Product design in de spotlights
De zesde editie zet (product)design extra in de spotlights. Dit wordt onderstreept door de samenwerking met BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers). Onderwerpen die Materials extra onder de aandacht brengt zijn: design, materiaalkeuze, software, hergebruik, circulaire economie en biomimicry. Hiermee laat Materials het belang zien van vroeg in het ontwerpproces nadenken over materiaalkeuze en de bijbehorende technieken zoals oppervlaktebehandelingen en verbindingen.

Gratis bezoeken en aanmelden
Met 75 exposanten op de beursvloer die het brede materialengebied bestrijken en ruim 40 lezingen in het congresprogramma, geeft Materials u nieuwe inzichten in het gehele materiaalkunde spectrum. Bezoeken is gratis. Aanmelden kan via www.materials.nl.

Wij begroeten u graag op de vakbeurs & congres Materials 2018, 30 en 31 mei, in Veldhoven!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.