WELDBrush Lasnaadreinigers


Mijlpaal Produkten is gespecialiseerd in de levering van machines en industriële accessoires voor de bereiding, afwerking en reiniging van roestvaststaal aan diverse markt sectoren. Een concept wat zich al jaren wereldwijd heeft bewezen.

Mijlpaal Produkten is wereldwijd leverancier van de WELDBrush Lasnaadreinigers. Het unieke apparaat is in staat zonder agressieve middeleneenvoudig de verkleuring op RVS lasnaden snel op te schonen en direct 100% te passieveren in één beweging zonder enige sporen achter te laten. Ook heeft het de mogelijkheid te polijsten en logo’s te markeren. Een alternatief voor alle andere reinigingsmethoden, die nu worden ingezet voor lasnaadreiniging. Het systeem is gecertificeerd voor de voedingsindustrie en veel andere speciale industrieën, wat een indicatie is voor een veilige reiniging. Een ander voordeel is dat de reiniging zeer snel uitgevoerd kan worden: Soms met een factor tien sneller. Kortom de meest efficiënte, effectieve en veilige manier om lasnaden kwalitatief te reinigen en passieveren.

Toepassing WELDBrush
De primaire toepassing is het verwijderen van verkleuring en het herstel van de corrosiewerende eigenschappen van roestvast staal in de warmte beïnvloede zone rondom alle soorten lasnaden. Schuren is een optie, maar dat kan sporen geven en je komt er vaak niet overal goed bij. Ook het gebruik van beitspasta is mogelijk, maar dat is gevaarlijker, slecht voor het milieu, tijdrovend en laat vlekken achter die veel nabewerking vragen. Met de WELDBrush gaat het sneller en veiliger zonder enige sporen achter te laten op het materiaal. Daarnaast kan WELDBrush worden ingezet voor het herstellen van roestvrijstalen oppervlakken, die last hebben van roestvlekken en andere oppervlaktedegradatie. WELDBrush is al jarenlang een bewezen technologie voor TIG- en MIG reiniging. Ook is er de mogelijkheid lasnaden te polijsten om zo één glanzend oppervlakte te creëren. Daarnaast kunnen we nog markeringen zoals logo’s en machinebenamingen in het RVS markeren door middel van een sjabloon.

Reinigen, herstellen en passiveren
De werking van de WELDBrush is als volgt. WELDBrush bestaat uit een koolstofborstel waardoor elektrische stroom wordt gevoerd. Op de borstel wordt een reinigingsvloeistof aangebracht, die vervolgens op de te reinigen oppervlakken wordt toegepast. De vloeistof is ontwikkeld om door lassen veroorzaakte ijzeroxidenvlekken te verwijderen. De blauwe en bruine vlekken die het resultaat zijn van lassen, zijn ferro- en ferrioxiden van ijzer. IJzeroxidelagen zijn vrij zwak en de temperatuur waarmee de WELDBrush werkt, breekt de ijzeroxides snel af. De resterende ferri-ionen gaan een verbinding aan met de vloeistof, waarin ze worden afgezonderd, dat wil zeggen: vastgehouden zodat ze niet opnieuw oxides kunnen vormen. Wanneer de WELDBrush van het werk wordt weggenomen en de vloeistof weggeveegd, is het oppervlak van het roestvrij staal vrij van ferri-ionen en oxides. De WELDBrush verwijdert de ijzeroxidelaag, waarna het onderliggende chroomrijke metaal wordt blootgesteld. De hoge temperatuur van de WELDBrush veroorzaakt een snelle oxidatie van het chroom, zodat in plaats van een ijzeroxidelaag een chroomoxidelaag wordt gevormd (passivering). Chroomoxide beschermt het onderliggende metaal heel goed tegen vervuiling en beperkt corrosie en roesten. De chroomoxidelaag is helder. De originele oppervlaktextuur en het uiterlijk van het metaal blijven dus bewaard. De te reinigen lasnaad en oppervlakte is in één beweging schoon en gepassiveerd zonder sporen of kleurverschillen achter te laten. Komt de vloeistof in aanraking met de huid of ademen we de dampen in, dan is dat niet schadelijk. Al met al een snel en veilig draagbaar systeem, dat een grote flexibiliteit biedt.

Goed door de markt ontvangen
De WELDBrush is goed door de markt ontvangen getuige het feit dat Mijlpaal Produkten in de korte tijd dat zij het agentschap heeft marktleider is geworden op dit gebied. De apparaten kunnen in drie verschillende modellen geleverd worden. Het verschil zit hem in het vermogen. Zo kan elk bedrijf en elke toepassing de juiste oplossing worden geboden.

Voor meer informatie, zie www.rvs-lasnaadreiniger.nl

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *