Vakbeurs ESEF speelt in op marktontwikkelingen en lanceert Composietenplein

De vakbeurs ESEF organiseert voor de eerste keer een Composietenplein. Dit plein heeft als doel het materiaal Composiet met al haar toepassingen onder de aandacht te brengen van het 25.000 koppige vakpubliek. Apart gepositioneerd om zich te kunnen onderscheiden als materiaal.

De gewichtsbesparing die met composiet bereikt kan worden, is reden om niet alleen in consumenten- maar ook B2B producten méér composiet in te zetten. Stilaan ontdekken steeds meer segmenten composiet als materiaal en ervaren de voordelen. Tijd om dit ook een podium te geven op ESEF, de vakbeurs voor toeleverend Nederland .

Ecologische, ‘grote oppervlakte’ reiniger voor transportbanden, machines, muren en vloeren

Het assortiment van smeermiddelenspecialist Interflon is aangevuld met de Eco Cleaner Ecologische grote oppervlakte reiniger. Het gaat hier om een volledig biologisch afbreekbaar product met EU Ecolabel waarmee organische stoffen zoals oliën en vetten eenvoudig zijn te verwijderen van grote (machine)oppervlakken, transportbanden, vloeren en voertuigen. Ook in de voedingsmiddelenindustrie! De bijgeleverde dispenser voorkomt verspilling en garandeert de juiste dosering.

Op Landal Strand Resort Ouddorp Duin verrijzen 240 vakantiehuisjes met fermacell Gipsvezelplaten

In een gecultiveerd duinlandschap direct aan de Noordzee zijn circa 240 vakantiewoningen opgebouwd met gipsvezelplaten van Fermacell uit Wijchen. De woningen zijn gelegen op verschillende hoogtes en vormen één geheel met de omgeving. Dit is mede te danken aan het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout voor de gevels en riet op de daken. Het skelet bestaat ook uit hout, afgewerkt met gipsvezelplaten (12.5 mm) van Fermacell.

LIMA 600L ontbraamtrommel opgeleverd bij Constructiebedrijf Mous BV

Onlangs hebben wij bij Constructiebedrijf Mous BV te Akersloot een LIMA 600L ontbraamtrommel geïnstalleerd

De machine wordt ingezet om kop- en voetplaten te ontbramen welke middels een plasmasnijmachine gesneden zijn. Afhankelijk van de grootte van de te ontbramen delen en het gewenste eindresultaat worden er meestal kleinere metaaldelen toegevoegd (ponsdoppen, moeren of zelf gesneden piramides) om zo het ontbraamresultaat te verbeteren.

Glassolutions zoekt constructieve grenzen van glas op voor Rijksmuseum Schiphol

Paviljoen van 10.000 glaspanelen met tesa® ACXplus tape verlijmd

Luchthaven Schiphol heeft een zeer prestigieuze glasconstructie op de Holland Boulevard. De gebogen binnenwanden van dit glaspaviljoen voor het Rijksmuseum bestaan uit 10.000 glaspanelen die Glassolutions met tesa® ACXplus tape heeft verlijmd. Zo maakt tape innovatieve architectuur mogelijk: Nooit eerder is een glasconstructie van deze samenstelling, opbouw en omvang (2.200 m2) gebouwd. De kunstschatten van Rijksmuseum Schiphol schitteren thans achter wanden van gebroken glas die het licht breken als een diamant.

MAVOM Chemie en Polychromal gaan voor Synergie

Met ruim 75 jaar ervaring in het produceren en leveren van chemische producten voor oppervlaktebehandeling van metalen heeft MAVOM Chemie een uitgebreid netwerk van grondstofleveranciers opgebouwd. In januari 2017 tilden MAVOM Chemie en klant Polychromal hun samenwerking naar een hoger niveau door ook basischemicaliën te leveren. Voor Polychromal levert dit een aanzienlijke besparing op in kosten en tijd.

EnviroChemie bouwt afvalwaterzuiveringsinstallatie voor Tata Steel voor compleet nieuw coatingsproces

Bij Tata Steel Europe worden meerdere soorten verpakkingsstaal geproduceerd. Eén van deze soorten is staal bekleed met chroom - ECCS. Bij het produceren van ECCS wordt een chroom 6 houdende stof gebruikt. Volgens de REACH-annex XIV lijst (Registratie Autorisatie en Evaluatie van Chemische Stoffen) is het gebruik van chroom 6 per 21 september 2017 verboden. Hierop kan een ontheffing worden aangevraagd maar de ontheffing is maar van tijdelijke aard. Tata Steel Europe streeft ernaar een zo veilig mogelijke werkomgeving aan te bieden aan haar werknemers, en daar past het gebruik van chroom 6 niet in.